Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Vartiosaari

Valittaako Helsinki vai tunnustaako viher- ja virkistysalueiden tarpeet?

Helsingin uusi yleiskaava kaatui monilta keskeisiltä osin hallinto-oikeudessa. Oikeus kumosi lainvastaisena Keskuspuiston, Vartiosaaren, Ramsinniemen, Itä-Villingin ja Melkin viher- ja virkistysalueille sekä osan Pajamäkeen osoitetusta rakentamisesta. Lisäksi se kumosi Länsiväylän, Turunväylän, Hämeenlinnanväylän ja Lahdenväylän kaupunkibulevardit.

Helsingin yleiskaava jyrää lähimetsät ja virkistysalueet

Helsingin uusi yleiskaava tuo kasvavaan kaupunkiin lisää asuntoja, mutta millä hinnalla? Luontoasiantuntija Keijo Savola selvitti Suomen kuvalehdelle (julkaistu 12.1.2017), mitä uusi yleiskaava tarkoittaa Helsingin metsäalueiden kannalta. Huolestuttavaa on, että selvityksen mukaan vain kolme laajempaa metsäaluetta 30:stä on täysin suojattu rakentamiselta.

Ei elitismiä Vartiosaareen

Helsingin edustalla Itä-Helsingin osassa sijaitsevaa Vartiosaarta ollaan kovasti viemässä helsinkiläisiltä omalle pienelle eliittiryhmälle. Tai niin siinä tulisi käymään, mikäli Vartiosaari päätetään rakentaa suunnitelmien mukaan. Muutaman kerroksen pienkerrostaloja, joista on loistavat näköalat Helsingin keskustaan ja muualle merelle. Tällä tosin ei tulla helpottamaan millään tavalla jo muutenkin korkeita asuntohintoja Helsingissä, vaan päinvastoin luodaan lisää kalliita asuntoja Helsinkiin.

Vasemmisto on Helsingin ympäristöpuolue

Helsingissä päätetään valtuustokauden lopulla niin Itä-Helsingin luonnontilaisesta saaresta kuin koko Helsingin lähiluonnon tulevaisuudesta. Päätökset Vartiosaaresta ja koko Helsingin yleiskaavasta tehdään vielä tämän vuoden puolella.

Vartiosaari

Tiheää asumista luonnonläheisyydestä tinkimättä

HS tänään 27.7.2016: Helsingin kaavoittaja: ”Jonnekinmuualle ei ole paikka” – jos kaikista viheralueista pidetään kiinni, pöhinää ei synny

Kirjoituksen mukaan riittävä asuntorakentaminen laskee asumisen hintaa, ja suurempi asukastiheys luo "pöhinää", eli selkokielellä palveluita ja työpaikkoja. Näin on, mutta kirjoituksen otsikko antaa viestin, että jos haluamme nämä hyödyt, viheralueille on pakko rakentaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä