Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Muovipussit

Näin se menee Ruotsissakin

Näin se haittaverotus menee eri tarkoituksiin. Asetetaan haittavero muka vähentämään haittaa, mutta siitä kerättävää veroa ei kohdisteta haitan lievitykseen, vaan aivan johonkin muuhun tarkoitukseen.

Kansallisen edun ympäristöpolitiikkaa

Ympäristön tila on tänä päivänä monille suuri huolenaihe. Erityisesti keskustelua ovat herättäneet muovisaasteet maailman merissä. Varmasti ketä tahansa järkyttävät kokonaisten valtioiden kokoiset muovilautat, mutta ongelmaa kannattaa lähestyä järkiperäisestä näkökulmasta. On tunnustettava tosiseikat ja ymmärrettävä oma osuutemme oikeassa mittasuhteessa.

EU haluaa kieltää muovikassit kokonaan vai vaihtoehtoja tilalle ?

Uusia kieltoja tai mitä hullumpia rajoituksia on tämän tästä tullut EU:sta. Nyt oltaisiin kieltämässä muovikassit mikä ei ole järkevää koska mitään ei ole esitetty tilalle ? Ratkaisuksi voisi esittää monelaista vaihtoehtoa.

Me käymme muovipussin käyttöhön

Rakas joulupukki. Jos yhden asian voisit tuoda Suomeen joululahjaksi Irlannista, se olisi muovipussivero.

Kassamyyjänä olen saanut jälleen seurata aitiopaikalta ihmisten kulutustottumuksia. Etenkin näin kulutusjuhlan alla ihmiset tulevat suorastaan hulluiksi. Yksi asia kuitenkin yhdistää kauppareissuja vuoden halki: muovipussien järjetön ostaminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä