Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansainvälistyminen

Väkisinmakaamisesta (raiskauksesta) makaamiseen

Maamme kansainvälistyessä uudisasutuksen myötä,  tulisi hyväksyä myös kansainvälinen bordellilaitos, joka toimii kaikkialla Hampurin Reeperbahnista etelään.   Miehille,  kun luoja on väriä katsomatta pakannut tietyt paineet .

Laitos toisi helpotuksen myös monelle orginaalille suomalaisellekin, ja katso,  poliisikuntamme voisi keskittyä  polkupyörävarkauksiinkin.

Katsotaanko eteenpäin; suomalaiset maailmalla

Suomea voidaan hyvällä syyllä luonnehtia maailman menestyneinpänä kansakuntana, monella alalla olemme saavuttaneet kokoomme nähden maailmanluokan tuloksia. Nyt tietysti tulee roppakaupalla vastaväitteitä, että olemme menettäneet asemaamme, ja että uutta näyttöä tarvitaan kipeästi.

Osaamme myös laittaa kapuloita oman kehityksen rattaisiin, tälläkin hetkellä on menestyjiä ja sitten on valtava joukko Suomen oloissa niitä, jotka eivät löydä paikkaansa yhteiskunnassa.

Onko Suomella varaa lopettaa yleisilmailu Helsingissä?

Aamulehti uutisoi 12.7. miten Tampere-Pirkkala voittaa Helsingin ajaessa alas yleisilmailutoimintaa ja koulutusta. Taustalla ovat myös suuret julkiset investoinnit joilla Tampere-Pirkkalan toimintaa ja lentokoulutusta tuetaan. Yle uutisoi 13.7. Tampere-Pirkkalan matkustajamäärien, varsinkin kansainvälisten, kasvusta. Lentoliikenne kasvaa nyt huimaa vauhtia, ja lentoyhtiöt kamppailevat lentäjäpulan kanssa.

Yritykset, lähtekää Suomesta

Suomalaisia PK-yrityksiä on kannustettava kansainvälistymiseen -näin paitsi vahvistetaan niiden omia toimintaedellytyksiä, myös luodaan uusia työpaikkoja vastaisuudessa.

Olen jo pitkään seurannut kuinka Suomessa ympäripyöreästi peräänkuulutetaan työpaikkojen luomista. Poliitikko toisensa jälkeen kauhistelee työttömyystilastoja mutta mitään ei tapahdu.

Muiden lailla olen odottanut heidän ratkaisujaan asian suhteen ja edes jotain konkretiaa, millä asiaan lähdettäisiin hakemaan pysyvää muutosta mutta ei. Niinpä lähdin itse tutustumaan, mitä asialle voisi tehdä.

”No niin” – suurlähettiläät Helsingissä – opin ja välittämisen tiellä

(Media on innokkaasti uutisoinut vuotuisia suurlähettiläspäiviä|* Helsingissä. Kerran vuodessa nämä oikeastaan tasavaltamme presidentin lähettiläät kokoontuvat miettimään maailman syntyjä syviä, nykypäiviltään ja kuluneelta vuodelta. Eräs heistä on korvannut sanan ”kippis” – no niin -tervehdyksellä |**)

Yrittäjäperheen verotus Suomessa ja Englannissa

Eri maiden vertailussa arkinen todellisuus pakkaa hukkumaan koko kansan keskiarvojen taakse. Ulkosuomalaisena yrittäjänä olen päässyt tutustumaan yrittäjän arkeen eri maissa. Katsotaanpa miltä arki näyttää eri maissa kun koko maan keskiarvojen sijaan tarkastellaan teoreettista yrittäjäperhettä vuonna 2014.

Maahanmuutto lisää turvallisuutta?

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen Kansalliseen rikosuhritutkimukseen nojautuen voidaan todeta julkisen tilan turvallisuuden parantuneen tilastointiaikavälillä 1980...2012 jopa nelinkertaisesti.

Katuväkivallan uhriksi joutui vuonna 1980 4,2 prosenttia miehistä ja 2,1 prosenttia naisista, mistä luvuista on tultu tasaisella vauhdilla paremmalle tasolle siten, että vuonna 2012 väkivaltaa julkisella paikalla koki enää 1,4 prosenttia miehistä ja 0,5 prosenttia naisista.

Kehitys on ollut siis hyvin myönteistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä