Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Barack Obama

Kristityt maailman sorretuin kansanosa

Uudessa Seelannissa tapahtuneen moskeijaiskun jälkeen mm. Hillary Clinton ja Barack Obama lähettivät osanottonsa muslimiyhteisölle. Nyt kun Sri Lankassa murhataan kirkoittain kristittyjä, uhrit ovat heille vain "Easter worshippers." Vaikeaa olla kristitty nykypäivänä.

Voitaisiinko Nobelin rauhanpalkinto myöntää Kimille ja Trumpille?

Voitaisiinko Nobelin rauhanpalkinto myöntää Kimille ja Trumpille?

NOBELin rauhanpalkinto, vertailua;

Singaporen äskeisen huippukokouksen Trump/Kim jälkeen on jo käyty mielikuvaharjoituksia, miten molemmat ”sankaripäämiehet” DJT ja KJU pääsevät kohdakkoin pokkaamaan Nobelin rauhanpalkinnon Osloon.

Jari 13.6.2018;  http://www.kaleva.fi/jari/2018-06-13/

*

Vertaisarvostelu

Trump - Obama - Clinton - mitä eroa?

Obama tuli valituksi puhumalla vahvemman rajavalvonnan puolesta.

"We’ve put more boots on that border than at any time in our history, and illegal crossings are down by nearly 80 percent from their peak in 2000."

http://www.politifact.com/texas/statements/2013/may/13/barack-obama/obama-says-record-level-boots-ground-near-us-mexic/

 

Vastustetaanpa ristiretkiä

Kaipa näilläkin palstoilla joku muistaa John Brennanin? Hänhän johti CIA:ta Obaman presidenttikaudella maaliskuusta 2013 tammikuuhun 2017.

Kovin moni Puheenvuoron putinisti kiinnitti paljonkin huomiota siihen hirvittävään rikokseen, että Brennan kävi uteliaisuuttaan Ukrainassa. Nyt Brennanilla itsellään on matkustusasiaa.

Hänen mukaansa Trumpin matkustuskieltoasetus on "simplistic and misguided".

Monilla asetuksen mainitsemista maista tulevilla olisi järkevää ja laillista asiaa Yhdysvaltoihin, mutta nyt heidät profiloidaan pelkän kansalaisuuden perusteella.

Raportin mukaan Yhdysvaltain ydinaseen iskukyky on kolminkertaistunut 2009-2017

Raportin mukaan Yhdysvaltain ydinaseen iskukyky on kolminkertaistunut 2009-2017

Tämän seurauksena Kaukoidässä tapahtuu: Japani, Venäjä ja Kiina etsivät yhteistä pohjaa

Yhdysvaltain ydinohjusverkoston laajeneminen maailmalla luo uhkia ja synnyttää kenties uusia voimakuvioita – ja harhoja.  Varustelukierre on kiihtynyt myös ydinaseiden rintamalla.

Onko tämä Yhdysvaltain lisääntyneen itsevarmuuden takana?

*

Mikä verinen loppu Obaman hallintokaudelle – sotaisa rauhanmies

Mikä verinen loppu Obaman hallintokaudelle – sotaisa rauhanmies

*

Aiheellisesti voimme kysyä, miksi globaali media – ja media yleensä – sallii joillekin sellaista, jonka se kirkuen tuomitsee joltain toiselta, usein jopa etukäteen?

Tässä esimerkkitapaus ja sitä koskevaa faktaa, jota et ehkä ole vielä lukenut.

*

Medea Benjamin kirjoitti The Guardian -lehdessä, 9.1.2017, tekstiä, joka nostaa karvat pystyyn.  Sekä kauhusta että häpeästä.

Kuunteliko Obama Trumpin puheluita?

 

Nyt Trump syyttää kovaäänisesti Obamaa puhelujensa salakuuntelusta presidentinvaalikampanjan aikana. Obama kiistää tämän tiedottajansa kautta, mutta FBI sanoo: "No Comments"!

Olisiko tällainen ylipäätään mahdollista? Nyt on käynyt ilmi että Obaman hallinto on kuunnellut muunmuassa Angela Merkelin, Ranskan presidentti Sarkozyn ja YK:n pääsihteerin puheluita. Miksei siis Trumpinkin, jos kuvitteli sen auttavan puoluetoverinsa vaalikampanjaa?

Trumpin puhe pani maailmankirjat sekaisin

# Perjantaipäivän 20.1.2017 ilman muuta suurin uutistapahtuma oli presidentinvaihdos Atlantin takana Washingtonin kaupungissa. Harvoin on muutos ollut niin dramaattinen kuin tällä kertaa. Yhdysvaltain ensimmäinen tummaihoinen valtionpäämies, nuorekas, sivistynyt ja sympaattinen Barack Obama luovutti maailman mahtavimman maan vallan kammarit rikkaalle, äksylle ja arvaamattomalle ukolle Donald Trumpille.

Donald Trumpin virkaanastujaispuhe: Instituution ilmentymä

Millaista virkaanastujaispuhetta voidaan tänään odottaa Yhdysvaltain presidentiksi nousevalta Donald Trumpilta? Hänen aikaisempien puheiden ja lausuntojen perusteella virkaanastujaispuhe voi sisältää ihan mitä tahansa. Jos hän kuitenkin noudattaa perinteitä, on olemassa muutama kirjoittamaton sääntö, joita uuden presidentin tulisi virkaanastujaispuheessaan huomioida.

Obaman kuitti Trumpille: Valkoinen talo ei ole perheyritys

Barack Obama kertoo ABC Newsin haastattelussa, että Donald Trumpin tulee kunnioittaa Yhdysvaltain institutioita. Hänen on kerättävä vahva tiimi ympärilleen. "Sen jälkeen kun on vannonut virkavalan, on vastuussa maailman suurimmasta organisaatiosta".

Obama huomautti, että Trumpin sanomisia seuraavat paitsi markkinat, myös ihmiset kaikkialla maailmassa. Siis Valkoista taloa, eli Yhdysvaltoja ei voi johtaa kuten perheyritystä. Obama myös varoitti Trupia myös siitä, että presidenttinä toiminen eroaa kampanjoinnista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä