Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Yleislakko

Kesko ei irtisano enää ikinä!

Mikäli Metallityöväen liiton valtuusto hyväksyy 10.6. järjestettävässä kokouksessaan kilpailukykysopimuksen (KiKy), astunee sopimus riittävän kattavuutensa vuoksi voimaan. Silloin kokoaikaisen keskituloisen käteen jääviä vuosiansioita leikataan 1500- 2000€ ja vuosityöaikaa pidennetään 24 tuntia. Myös muita merkittäviä heikennyksiä on luvassa.

Yleislakko, 30 h työviikko ja hallitukselle potkut?

Vasemmistoliitossa toiminut anarkisti Niko Ravattinen vaikuttaa ammattijärjestö PAMissa. Hän vaatii nyt, että ensi kesänä on järjestettävä yleislakko, jotta tasavallan hallitus saadaan erotettua ja saadaan mm. 30 tunnin työviikko.

http://www.talouselama.fi/uutiset/pamin-kapinasiipi-ampuu-kovilla-yleisl...

Hallitus Kiinan tiellä

Mihin Suomi on purjehtimassa pakkolakien puuskatuulessa? Pakkolakipaketti on outo ilmiö läntisessä demokratiassa. Herää eittämättä kysymys, onko hallituksen hankkeessa enemmän ideologiaa kuin halua pelastaa Suomi? Pääministeri Juha Sipilältä pitää kysyä, miksi ihmeessä ette halua sopia, vaan toteutatte pakolla Elinkeinoelämän keskusliiton tahdon?

Pakkolait ja lakko

Lännen Median teetämän työmarkkinakyselyn mukaan ammattiliittojen keskeiset päättäjät olisivat valmiit vaikka yleislakkoon, jos Sipilän hallituksen pakkolakeja ei vedetä takaisin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016010920933020_uu.shtml

Pelon ja valheen mahti

Hallitus ja sen ministerit ajavat suoranaisella pelottelupolitiikalla ja valehtelulla omaa tahtoaan, joka selvästi ei ole kansan enemmistön tahto. Tästä hallituksen ja kansan tahdon kohtaamisongelmasta kertoo karua kieltään mm. erimielisyydet leikkauksista ja niiden kohteista.
Tästä myös erittäin hyvänä esimerkkinä Alexander Stubb ja hallintarekisterilaki, joka nyt lopulta onneksi kuopattiin, kun huomattiin, että Stubb oli kertonut asiasta vääriä tietoja. Tämä politiikan uusi termi tarkoittaa suomeksi sanottuna valehtelua.

Vuonna 1968

Kuvittele tilanne. Julkinen liikenne on lakon takia halvaantunut koko maassa. Ravintolat ja kaupat sulkevat paikoin ovensa. Sadetta ja tuulta uhmaa Helsingissä 30 000 hallituksen leikkauspolitiikkaa vastustavaa ihmistä. Palkansaajien keskusjärjestöjen edellinen yhteinen mielenosoitus on pidetty edellisen laman aikaan kaksikymmentä neljä vuotta sitten. ”Ja nyt me olemme täällä taas!”, todetaan mielenosoituksen lavalta.

Liittosolidaarisuus 2.0: Lakkoon Saksan "sorrettujen" työläisten puolesta!!!

Jos suomalainen AY-liike haluaa oikeasti perinteisin menetelminsä edistää:

- suomalaisten työntekijöiden ansiotasoa
- suomalaisten työntekekijöiden neuvotteluasemaa
- suomalaista työllisyyttä
- työn tulo-osuutta BKT:stä
- Suomen vientikilpailukykyä

niin tässä olisi siihen voittava strategia:

Ylen, SAK:n ja SDP:n päivän fiasko

Yle on hehkuttanut ja masinoinut viikon ajan ihmisiä päivän mielenilmaukseen ja lakkoon. Ei tullut suurta yleislakkoa kaikesta Ylen mainostuksesta ja yllytyksestä huolimatta. Nyt jo näkee päivän Ylen erikoisohjelmastakin tulevan flopin. Vaikka vielä nyt aamupäivällä yrittävät esittää laajoja kansanjoukkoja mukaansa vetäneitä tapahtumia mukamas olevan nyt menossa. Keskustelua kyllä riittää. Ylen yksittäisen ammattiryhmän, kätilöiden, mukaan vetäminen valtakunnan tason talouden pelastamisen vastustamiseen on jo aika härskiä poliittista kannanottoa.

Yleislakko, mutta ei hallitusta vastaan

     jatkoa edelliseen kirjoitukseen, tavallaan... 

 

 To hang and to lynch

 To hide ’neath the hood

 To kill with no pain

 Like a dog on a chain

 He ain’t got no name

 But it ain’t him to blame

 He’s only a pawn in their game.

 

    - Bob Dylan, Only a pawn in their game 

 

Edellinen lainaus liittyy hyvin erilaiseen aiheeseen, mutta se sopii sellaisenaan oikein hyvin esimerkiksi Juha Sipilään. 

Työmarkkinauudistuskeskustelu on ihan dilleä - molemmin puolin

Kolme (+1) pointtia tähän työmarkkinauudistuskeskusteluun.

1. Aina hyvä, kun kyseenalaistetaan työmarkkinajärjestöjen valta-asemaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä