*

Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Veikkaus

Veikkaus - Lupa unelmoida

Ajatuspaja Libera julkaisi keväällä raportin jossa kritisoitiin sitä tapaa, jolla Suomessa uhkapelimonopolin avulla kerätyt rahat kerätään ja käytetään.  Olin paikalla raportin julkistamistilaisuudessa jossa Veikkauksen toimitusjohtaja Velipekka Nummikoski sivuutti esitetyn kritiikin lähes täysin ja toisteli papukaijana, että "Veikkaus on aivan loistava sosiaalinen innovaatio Suomessa". Veikkauksen monopoliaseman kyseenalaistaminen antoi Nummikoskelle tilaisuuden väittää, että kaikki Liberan kritiikki olisi jotenkin ideologisperusteista.

Onneksi on minua viisaammat päättäjät

Minä tyhmänä ihmisenä en olisi älynnyt antaa laivayhtiöille satoja miljoonia. onneks päättäjät älysivät. Jos eivät olisi niin markkinat olisi tullut ja hoitanut homman ilman tukia. Eihän se käy että markkinat alkavat toimia miten sattuu, ja ilman meidän rahoja. Lisäksi olisi kiinalaisen telakkatyöläisen päivä ollut pihalla, juuri kun hän oli paikallisesti sopinut että kyllä 10 tunnin päivä on sopivan pitkä. Toinen asia mikä ei olisi tullut mieleen, on Veikkauksen hallitus paikat.

Sipilä jäi taas hjallittamisesta kiinni - "Rakoileeko hallituskumppanuus?"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on kulkenut viime kuukausina skandaalista toiseen, eikä loppua tuntuisi näkyvän. Ensin saapui Talvivaaraa ja valtion omistamaa Terrafamea koskeva kohu, jossa pääministerin epäiltiin suosineen sukulaisiaan. 

Uusi Veikkaus koheltaa ja säätää pelaajien rahoilla

Veikkaus pisti vuodenvaihteessa hynttyyt yhteen raha-automaateista pääasiassa vastanneen RAYn ja hevosurheilusta vastanneen Toton kanssa. Helmikuussa piti yhdistää nettipokeri Itävallan vastaavan pelimonopolin kanssa, mutta eihän siitä taas ole mitään tullut.

Rahapeliyhtiöiden yhdistyminen - liian myöhään

Suomalaiset alkoivat pelata nettipokeria laajemmin noin 11.9.2001 alkaen - hauska yhteensattuma, että kv. pokerisivustoyhtiö perustettiin samalla päivämäärällä WTC-hyökkäysten kanssa.

Vasta 15 vuotta myöhemmin valtiolliset pelimonopolit nyt sitten yhdistettiin, kun nettipelien liikevaihtoa on valunut miljardi tai pari ulkomaille. Virallinen selitys: jotta olisi voimallisempaa ja houkuttelevampaa tarjontaa kotimaasta.

Uusi Veikkaus ei avusta - jääkö rahaa jakamatta?

Kun uusi veikkausyhtiö aloittaa toimintansa niin avustustenjakoa muutetaan kaikkien Veikkaukseen liitettävien yhtiöiden osalta samanlaiseksi kuin mitä se on nykyisessä Veikkauksessa. Jakamatta jäävä summa on noin puoli miljardia euroa! Tuo summa on tarkoitus jakaa avustuksina 10 vuoden siirtymäkauden aikana. Mitenhän tuossa tulee käymään?

Pelaa kotimaisia uhkapelejä

Näin jääkiekon MM-kisojen aikana kehoitan jälleen suosimaan suomalaista. Veikkauksen pelejä pelaamalla saat joko veikkausvoittoja tai tuet kotimaista liikuntaa, taidetta, tiedettä, nourisotyötä sekä muita tärkeitä kohteita. Veikkauksen varat käytetään meidän suomalaisten hyväksi. Pelaajat saavat voittoina 55 prosenttia sijoittamistaa rahoista takaisin. Pelieuroista 27 prosettia ohjataan yhteiseksi hyväksi meille kaikille. Pelien tuotosta suunnataan yli 500 miljoonaa euroa suomalaisille edellä mainittuihin kohteisiin.

 

Taisin menettää lottovoiton

Vlkaistessani kuinka käyttötilini jaksaa huomasin yllätyksekseni, että olin viime kuussa siirtänyt tililtäni Veikkauksen tilille yhteensä 60 euroa. Euromäärän suuruus vähän yllätti. En ole koskaan pitänyt itseäni minään himopelaajana, peliongelmaisesta puhumattakaan. Nyt kuitenkin tajusin olevani vähintäänkin keskivertopelaaja,  sillä olin muutama aika sitten lukenut suomalaisten sijoittavan (v.2014) keskimäärin 500 euroa vuodessa erilaisiin rahapeleihin.

Vaaliveikkaukseni 2015

Tänään 19.3. eduskuntaehdokkaat saivat ehdokasnumeronsa. Teenpä siis tässä vaiheessa, kun on n. kuukausi vaaleihin, vaaliveikkauksen puolueiden kannatuksista!

Tulokset eduskuntavaaleissa 2015:

Keskusta 21,2%

Perussuomalaiset 18,6%

SDP 17,7%

Kokoomus 16,1%

Vas 8,7%

Vihr 8,4%

RKP 3,9%

KD 3,1%

Muut 2,3%

Nähdään sitten 19.4. miten kävi! :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä