Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Valta ja vastuu

Keskijohdon tehtävänä parfymoida paskaa ja kantaa vastuu - case Attendo

Iltasanomat kertoo kuinka Attendo on antanut potkut hoivakodin johtajalle, jonka hoivakodista paljastui puutteita AVI:n tarkastuksessa 5.2.2019. Minulle tämä artikkeli toi välittömästi muistoja viidestätoista vuodesta keskijohdossa, jolloin monasti valta oli vähissä, mutta vastuuta kyllä piti kantaa. Keksin silloin osana toimenkuvaani olevan paskan parfymointi, mikä tarkoittaa johdon viestien ja päätösten muuntamista siten, että tiimi tai osasto ei koe niiden olevan aivan kohtuuttomia tai pähkähulluja.

Väärinymmärretty sananvapaus ja aseman tuoma vastuu

Sananvapauden sisältö tuntuu olevan varsin epäselvä monelle sitä puolustavalle sekä sen toteutumattomuudesta kritisoivalle. Mitä sanavapaus sitten Suomessa tarkoittaa, perustuslain pykälä 12 kertoo seuraavaa: "Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä."

Aku Louhimies ja A-studiossa nöyrtyminen, totta vai tarua?

A-studiossa Louhimies kertoi, ettei ollut aiemmin tiennyt, miltä näyttelijöistä oli tuntunut olla hänen ohjauksensa alaisina.  Tottako vaiko vain tyhjää selitystä?  Onko uskottavaa uskoa, että hän ei olisi nähnyt nuorten naisnäyttelijöiden ahdinkoa ja häpeää. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä