Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Vallanhimo

Missä Suomen puolueissa on eniten trumpilaisuutta?

Pyrkiessään valtaan Trump lupasi kaikille hyvinvointia ja oikeutta. Erityisesti hän puolustaisi ja auttaisi kaikkia heikkoja ja syrjittyjä. Koska USA on hyväksikäytetty, hän asettaisi sen edut muun maailman etujen edelle.

Oikeistopopulisti Trump toistelee samaa pakkomielteisesti. Hän ei kannusta tasa-arvoon eikä siihen mikä on ihmisissä ja kansakunnassa parasta. Trump pelottelee, hän luo uhkakuvia ja raja-aitoja. USA on hänelle jotakin ainutlaatuista, jota on suojeltava toisten huonolta vaikutukselta.

Kysymyksiä ja vastauksia Päivi Räsäselle

Isoäitini viimeiset sanat: ”Passissa lukee RAKKAUS.” Mitä amerikkalaismallisten fundamentalistien passissa lukee?

Tietääkö Päivi Räsänen, että seksuaalinen suuntautuminen määräytyy ennen syntymää?

Tietääkö Päivi Räsänen, että ihmiskunnan suurimmat ja meille kaikille eniten lahjoittaneet nerot, kirjailijat ja taiteilijat ovat olleet homoseksuaaleja, eivät uskonnollisia eivätkä oikeistolaisia fundamentalisteja?

Puu joka työttömälle ja väheksytylle vanhukselle 2018

Montako otsikkoa ja kuvaa tänään kissoista ja koirista, entä vanhuksista?

 

Työttömyys säilyy ja vakiintuu. Vanhuksia painetaan joukolla pinnan alle. Eikös istuteta heille jokaiselle puu isänmaan merkkivuonna 2018? Joka maakuntaan, sillä heitä on kaikkialla. Istuttajiksi päättäjät, joiden uhreja nämä syyttömät ovat. Kulut uhreilta – maksoivathan juutalaisetkin junamatkan keskistysleirille.

 

Vankikin pääsee lomille. Myös työttömälle kuuluisi loma, ja se kuuluisi vanhukselle kodin tai hoitopaikan ulkopuolelle. Päättäjä, miksi et aja asiaa?

Miksi politiikka on rikki?

Tiedättekö, kun on sanonta, että politiikka on rikki? Viime viikon lopulla nähtiin ainakin kolme malliesimerkkiä siitä, miksi näin on. Helsingin Vihreät ja SDP:n ykkösketju demonstroivat, miten vallanhimo, pyrkyryys ja niistä seuraava moraalittomuus voi rikkoa politiikan. Samoin YLE Kioski näytti meille, miten journalistisen etiikan unohtavat toimittajat voivat osallistua politiikan rikkomiseen käyttämällä media oman ideologiansa levittämiseen.

Kävin kaikki keissit läpi ja esitän muutaman keinon, joilla tätä politiikkaa vaivaavaa ongelmaa voidaan lieventää.

Vallankaappaus Persulandiassa?

Olipa kerran kaukainen ja syrjäinen maa, Persulandia nimeltään, jossa pidettiin parliamentin vaalit. Maan  parliamenttiin pääsi uusvanha matumutupuolue, jonka valtakunnanpäällikkönä toimi Simo Toiminen ja valtakunnan sotaideologiavastaavana Nisse Juunisto sekä luonnollisesti paljon muita uutta valtakuntaa kaavailemaan haluavaa enemmän tai vähemmän, yleensä vähemmän, humaania älyä ja lahjakkuutta kantavaa kaskenraivaajaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä