Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta VKontakte

VKontakten gallup (presidentinvaalit 18.3)

VKontakte on venäläinen vastine naamakirjasta (FB) ja itänaapurissa hirmuisen suosittu. Juuri nyt siellä on meneillään presidentinvaalien gallup, jota voidaan pitää kohtuullisen luotettavana barometrina koska siellä jokainen äänestää omalla profiilillaan. Tämän hetken otos on jo kiinnostava, kun reilut 10 000 ääntä on annettu:

За кого из кандидатов в Президенты Российской Федерации Вы бы проголосовали, если бы выборы состоялись в ближайшее воскресенье?

Facebook sulki kiistellyn Rajat kiinni -ryhmän

Facebookin ylläpito päätti varhain tänään sulkea kiistellyn Rajat Kiinni -kansanliikkeen julkisen ryhmän. Päätös ei ole täysin ongelmaton. Hyvin lukuisat entiset jäsenet ovat ilmoittaneet jättävänsä yhteisöpalvelun protestina sulkemista kohtaan. Yhteisön uudeksi korvaajaksi on kaavailtu Itä-Eurooppalaisten suosimaa VKontaktea, joka on mm. Venäjän, Ukrainan ja Valko-Venäjän käydyin verkkosivusto.

Putinin menestykset ja mokat

Vladimir Putinin pitkästä valtakaudesta ollaan monta mieltä, mutta on sanottava, että hänen suosionsa kotimaassa on aivan ansaittua, ulkomaailman jatkuvasta ihmettelystä huolimatta. Jokainen meistä, joka on käynyt 1990-luvun Venäjällä (itse olin siellä työssä), voi allekirjoittaa sen tosiasian, että Vladimir Putin palautti maan vakauden sekä järjesti (etenkin 2000-luvun alussa) laajennevan vaurauden. Kimmoke tähän blogiin sain kun näin teema-kanavalta mainion dokumentin: Viipuri 360 astetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä