Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Ulkopoliittinen Instituutti

Avoin kysymys ulkopoliittiselle instituutille

Onko Venäjä käyttänyt itsenäisyysjuhlia horjuttaakseen Suomen turvallisuutta?

Mikä on politiikantutkijoiden vastuu?

Yhdysvaltain presidentinvaalien suuriin häviäjiin – valtamedian lisäksi – kuuluvat myös median käyttämät kansainvälisen politiikan asiantuntijat. Tämä koskee erityisesti niitä, jotka ideologisesti tai poliittisesti samastuvat valtaeliittiin. Tieteellisen auktoriteettinsa turvin nämä kertoivat, miten huono asia Donald Trumpin valinta olisi paitsi suomalaisille, myös Euroopalle ja koko maailmalle. Kauhistelua on jatkettu hänen valintansa jälkeen.

Ulkopoliittinen instituutti -UPI- pitäisi lakkauttaa !

Suomen eduskunnan perustama ulkopoliittinen istituutti toimii verovaroin. Sen hallinnon johdossa on politiikkoja ja asiantuntijoita, jotka päättävät n.3,5 miljoonan euron määrärahojen käytöstä  - tutkimuskohteista.  UPI:lla on lukematon määrä tutkijoita/asiantuntijoita, jotka suoltavat tietoa sen mukaan mitä poliittiset päättäjät heiltä pyytävät.

Ylen onnetonta journalismia UPI:n Venäjä-raportista

Yle jatkaa ala-arvoista ajankohtaisjournalismiaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla. Miksi?

Ulkopoliittisen instituutin Venäjä-raportti

Ulkopoliittinen instituutti julkaisi joku aika sitten raportin Venäjän roolista Suomen lähialueilla. Selvityksen mukaan Venäjän muuttunut toiminta edellyttää uudenlaista varautumista . Tämän tueksi selvitys tarjoaa yksityiskohtaisen riskianalyysin sekä toimenpidesuositukset.

http://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/selvitys-venajan-ulkopolitiikk...

Demarit politisoivat kohutun Venäjä-raportin

Ensi viikolla käydään jossain eduskunnan kabinetissa myrskyisä keskustelu, oikea huutopalaveri. Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Susanna Huovinen (SDP) on pelästynyt UPI:n Venäjä-raportin herättämästä kohusta:

"Sen verran nyt voi varmasti todeta myös sisällöstä, että ei tällainen keskustelu nyt ihan vähällä synny ja sillä tavoin ymmärrän hyvin sitä, että on herännyt kysymyksiä siitä, mikä on kyseisen raportin sävy ja tyyli."

Missä on toimittajien etiikka? UPI-raportista osa 2

Moni media nosti UPI-raportin ”Venäjän muuttuva rooli Suomen lähialueilla” lööppeihin, etusivulle, pääuutiseksi tai myötäsukaisten pääkirjoitusten aiheeksi.

UPI-FIIA: Venäjän uhka kasvaa – sumutusta, shakkipeliä vai vääräuskoisuutta?

(Ulkopoliittinen instituutti julkisti paljon mediatilaa saaneen raportin Venäjästä, sen nykytilasta ja erityisesti arvioiduista vaikutteista Suomeen ja meidän ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ~ http://www.fiia.fi/fi/publication/607/venajan_muuttuva_rooli_suomen_lahialueilla - )|1

UPI alittaa riman: vastuutonta Venäjä-pelottelua

”Näin Suomen pitäisi varautua Venäjän uhkiin – asiantuntijat paljastavat raportissa”, huutaa Ilta-Sanomien etusivu. Yle puolestaan uutisoi, että Ulkopoliittisen instituutin mukaan Venäjä on Suomelle entistä suurempi riski. Hbl menee pisimmälle ja lainaa etusivullaan väitettä, että itsenäisyyden juhlavuosi 2017 pitää sisällään selvän riskin: Venäjä voi yrittää käyttää tilannetta hyväkseen ja kiistää Suomen itsenäisyyden.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä