Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Työsuhdesuoja

Koskeeko osatyökykyisiä myös kevennetty irtisanomismenettely?

 

Tässäkö apu osatyökykyisten työllistämiseksi?

"TE-toimisto myöntää 4000 € palkkion toistaiseksi voimassa olevaan työsopimukseen", ks. alla:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269860-te-toimisto-myontaa-4000...

---

Jos tätä em. 4000 euron palkkiomallia kokeillaan, niin toivottavasti osatyökykyisten kohdalla ei samaan aikaan kokeilla kevenettyä irtisanomismenettelyä, joka on jo hyväksytty "kaikissa pöydissä":

SAK:n ehdotus pitempään yrityksessä olleiden suojelusta

SAK:n ehdotus Ruotsin mallin mukaisesta pitempään työssä olleiden suojelusta joukkoirtisanomistilanteissa on herättänyt kiivasta keskustelua. En itsekään ole vakuuttunut, että se on välttämättä oikea ratkaisu, mutta se ainakin ohjaa keskustelua ikävään ongelmaan. Usein nimittäin yt-neuvotteluiden kautta tehtävissä joukkoirtisanomisissa varttuneemmat työntekijät joutuvat "puhdistuksen" kohteeksi.

Hallituksen kirppusirkus

Nyt ammutaan kirppuja tykillä, sanoi Sipilä, kun AY- väki vastustaa irtisanomissuojan heikentämistä.

Mites niistä kirpuista sitten päästäisiin eroon? Tykillä ei kannata ampua, se vahingoittaa paitsi kirppua, myös kirpun kiusaamia ihmisiä, eli ampujaa itseään eli työntekijöitä, toki myös työnantajia, koska lakko vahingoittaa niiden pyrkimyksiä voiton tekemiseen, toiminnan laajentamiseen ja ihmisten palkkaamiseen.

Potkulaki muuttaisi luottamuksen yhdessä yössä epäluottamukseksi. Haluammeko?

 

Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi työsopimuslain 7 luvun 2 §:n ja työttömyysturvalain 2a luvun 1 §:n muuttamisesta, sivulta 9 - 11:

Työstä maksettava palkka ja vaimentava vipuvaikutus

Teknillisen korkeakoulun eli nykyisen Aalto-yliopiston rahoitusteorian kurssilla käsiteltiin erilaisten johdannaisten hinnoittelua ja eräänä sovelluksena selitettiin vivuttaminen, jossa velkarahalla voidaan moninkertaistaa sijoituksen mahdolliset voitot, mutta myös tappiotkin, mikä on etenkin pörssikurssien notkahduksissa tuottanut epämiellyttäviä yllätyksiä uskalikoille. Vastaavasti vaimentavia vipuvaikutuksia haetaan ostamalla suojauksia riskipitoisimmille kohteille.

Kadunlakaisija

Jos olisin nuori mies valitsemassa ammattia, niin kouluttautuisin kadunlakaisijaksi jossakin vaativassa alan ammattikoulussa. Sitten kävelisin vain kaupungilla katuja lakaisten ja laulaen iloisia lauluja.  Välillä söisin paksuja makkaravoileipiä.  Ehkä pysähtyisin hetkeksi istumaan jollekin puistonpenkille tarkkailemaan kesykyyhkyjä ja ihmisiä. Joitakin eksyneitä ihmisiä voisin auttaa tai neuvoa kulkemaan oikeaan suuntaan heidän elämänsä taipaleella.

AKAVA:n sensaatioesityksellä on eurooppalaiset juuret

Akateemisten keskusjärjestö AKAVA esitti 7.12.2014, että pitkäaikaistyöttömän voisi palkata pätkätyöhön perustelematta työn määräaikaisuutta. Ei edes keksittyä perustetta tarvitsisi ilmoittaa.

Ja niin soppa oli valmis.

Muut ammattijärjestöt pitivät esitystä joko keskeneräisenä tai tarpeettomana vastaantulona työnantajien suuntaan: työntekijäpuoli antaisi työnantajille jotakin saamatta itse mitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä