Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Sydän- ja verenkiertoelimistön sairaudet

Annosteltuna infraääntä voidaan käyttää solujen fysikaalisena hoitomuotona

Infraäänellä voidaan hoitaa solutasolla sairauksia ja ennältäehkäistä sydänfibroosia. Hoitotutkimusta on tehty rotilla, estävä vaikutus sydämen fibroblasteissa, ja se voi estää etenemistä sydänfibroosiin, joka johtaa yleensä sydämen pysähdykseen. 

Alle 90 dB:n infraäänen kevyellä annostuksella voidaan solutasolla kuntouttaa solun sidekudoksia, infraäänen fyysisellä resonanssilla. 

Arteria poplitea

MItä tapahtuu, kun arteria poplitea menee tukkoon?

Katkokävely hidastaa liikkumista


Katkokävely eli klaudikaatio on eräs valtimokovettumataudin näkyvimmistä ja tuntuvimmista oireista :

 

Pseudoaneurysma

Valtimoiden varjoainekuvauksiin ja pallolaajennuksen kaltaisiin toimenpiteisiin liittyvistä riskeistä yleisimmät ovat valtimoon kohdistuneen pistopaikan alueella esiintyvät vuodot toimenpiteen jälkeen. Erään aihetta käsittelevän artikkelin mukaan suuriin suoniin kajottaessa pistopaikalle kehittyvien vuotojen vakavuusaste vaihtelee painannalla hoituvista ihonalaisista verenpurkaumista aina valtimon ja sitä liki sijaitsevan laskimon välille muodostuvaan veriyhteyteen, fisteliin. 

Vuosi sitten en päässyt Posiolle

Olen huomenna, lauantaina 20.2., menossa Posion koulukeskuksessa pidettäville Posion messuille, ja olen siellä koko päivän. Messuilla on erilaisten järjestöjen ja yhteisöjen väkeä kertomassa toiminnastaan, myymässä tuotteitaan jne. – myös Keskustalla on siellä oma pöytä. Toivon tapaavani mahdollisimman paljon posiolaisia ja saavani hyviä evästyksiä työhöni.

Ateroskleroosi ja rhytmihäiriö

Valtimotauti (valtimonkovettumatauti, ateroskleroosi) tarkoittaa verta kuljettavien valtimoitten ahtautumista, jonka seurauksena veren kulku suonessa häiriintyy. Taudista käytetään myös kansanomaista nimeä "verisuonten kalkkeutuminen", vaikka ahtauma ei johdu kalkista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä