*

Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen ylioppilaskuntien liitto

On aika luopua ylioppilaskuntien pakkojäsenyydestä

Korkeakoulututkintoon johtavia opintoja opiskelevien yliopisto-opiskelijoiden on yliopistolain nojalla kuuluttava ylioppilaskuntaan. Perustuslain yhdistymisvapauden rajoittamista perustellaan lähinnä historiallisilla syillä. Vaikka pakkojäsenyys on yhdistymisvapauden kanssa ristiriidassa (ylioppilaskunta on julkisoikeudellinen yhdistys, perustuslain 13 §:n yhdistymisvapaudella viitataan myös niihin), ylioppilaskunnat lobbaavat voimakkaasti sen puolesta, sillä ne hyötyvät pakollisuudesta.

Suomen Ylioppilaskuntien Liitto rikkoo ihmisoikeuksia

SYL on nykyään ilmeisesti feministinen järjestö.  Kiva kiva.

Feminismi on -ismi siinä missä muutkin, sillä voi tehdä hyvää ja pahaa. Etelä-Koreassa sen nimeen abortoidaan poikia.

Ylioppilaslehtien lakkauttaminen alkusoitto edistykselle

Elämme murroskautta, missä eri poliittiset liikkeet alkavat vähitellen kyseenalaistaa korporatismin ja järjestövallan, minkä alla me elämme. Jokaisella elämän osa-alueella toimii erilaisia yhdistyksiä ja järjestöjä, joilla on jos jonkinmoinen lain takaama mandaatti periä suojelurahaa kustantaakseen suojatyöpaikkojaan. Sen lisäksi nämä parapoliittiset instituutiot myös tekevät ahkeraa lobbaustyötä, hamstraten itselleen yhä enemmän valtaa.

 

Yleinen asumistuki veisi tuen jopa 40 000 opiskelijalta

Yleinen asumistuki opiskelijoille olisi hyvä idea, jos sen vaikutukset olisivat yksiselitteiset ja jos tuki todella olisi yleinen. Toisin kuin Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL, on Suomen opiskelijakuntien liitto Samok ottanut asiaan maltillisemman, järkevämmän kannan. Ilosanoma opiskelijoiden yleisestä asumistuesta ei ole niin ruusuinen kuin äkkiä saattaisi kuvitella.

Seuraa kolme pointtia:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä