Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen Rauhanpolitiikka ja liittoutumattomuus

Paavo Väyrynen - kunnioitettava valtiomies

Paavo Väyrynen, moninkertainen ministeri, kansanedustaja ja europarlamentaarikko on tehnyt näyttävän paluun Suomen politiikan kovimpaan ytimeen: Hän aikoo Suomen tasavallan presidentiksi. Hänen kannattajakorttejaan keränneiden ihmisten on täytynyt tehdä valtavan työ sillä jokin aika sitten Väyrynen ilmoitti Savon Sanomien mukaan, että kortteja oli saatu kerätyksi vain 10 000. Iltasanomat uutisoivat tänään (11.12) , että kortteja oli viety oikeusministeriöön jo yli 26 000.

Eurooppalainen turvallisuusajattelu - jatkuu Uralille

Tunnetusti Eurooppa ulottuu aina Ranskan Bretagnen niemimaalta kauas Venäjän sisämaahan – Uralille asti. EU ei ole Eurooppa, EU on osa Eurooppaa, sen ilmansuunnallisesti meistä katsottuna sen läntinen osa. Euroopan itäinen osa on ilman EU' ta ja Natoa – edustaen liki puolta Euroopan kokonaispinta-alasta ja asukasluvultaan noin 30 prosenttia.

 

Ovatko Suomi ja Ruotsi liittoutumattomia?

 

MTV:n vaalitentissä Paavo Arhinmäen mielestä Suomen ja Ruotsin ei tule liittyä Natoon koska liittoutumattomina voisimme toimia sovittelijana kriiseissä. 

Etelä-Amerikassa, Afrikassa tai Kaukoidässä voisimme toimia sovittelijana aivan yhtä hyvin, olemme Natossa tai ei.

KOMMENTAAREJA ja keskustelua ystävyydestä ja rauhasta

 

Oma kommentti Ukrainan tilanteen taustoista käytyyn keskusteluun:

"Koko prosessin aiheuttaja on NATO-laajeneminen ja ohjusten sijoitus esim. Puolaan, muka jonkun kaukaisen Iranin, joskus tulevaa uhkaa vastaan (USA:n selityksiä). Siis täydellistä bullshittiä ja sodan uhan tarkoituksellista tuomista Itä-Eurooppaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä