Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Stephen Elop

Nokia, Suomi

Pari vuotta sitten, kun tuli tietoon se, että Nokia myy puhelinliiketoimintansa Microsoftille, alkoi Suomessa maan suruun verrattavissa oleva ilmiö. Revittiin omat vaatteet ja ja kaikki levittivät tuhkaa päälleen. Media ja some kirjoittivat Stephen Elopin olevan myyrä, jonka tehtävänä oli tuhota Nokia. Viimeisten osavuositulosten perusteella koko mobiilipuhelinalalla ei mene kovin hyvin, kaikkein huonoiten Microsoftin puhelimilla.

Hello there

Microsoftin pääjohtaja lähetti eilen yrityksen henkilöstölle sähköpostin, jossa hän tiedotti firman johdossa tehtävistä uudelleenjärjestelyistä. Tutkivien journalistiemme tekemien selvitysten mukaan hän lähetti samassa yhteydessä erikseen Stephen Elopille seuraavansisältöisen mailin:

 

"to Stephen

hello there!

Ostaisitko Stubbilta käytetyn auton?

Pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb vakuutti näin 12.7.2011: "Tapasin Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopin tänä aamuna. Mahtava kaveri. Hänen energiallaan ja sitoutumisellaan Nokia ponnahtaa takaisin ylös. Jännittävää."

Hieman aikaisemmin Kreikan ensimmäisen apupaketin jälkeen Alexander Stubb loihe lausumaan näin: "Nyt asiat ovat kunnossa niin Kreikassa kuin muissakin Euroopan maissa. Joka muuta väittää, on pölhöpopulisti."

Itämaisen viisauden Nokia

Pehmopapereiden ja kumisaappaiden jälkeen maailmojen verkoiksi – Nokia on käynyt viimeisten vuosien aikana myllerryksen vailla vertaa Suomen taloushistoriassa. Nokia sai lottovoiton Kanadasta – uusi jo poistunut toimitusjohtaja, Microsoft´lta ”lainattu” vauhtiseppo” Stephen Elop tuuletti päätelaitteet so. kännykät isännälleen – Bill Gates´in ”ikkunayhtiölle” - Microsoft´lle.

Elop oli onni Nokialle - odotamme myrskyvaroitusta

Suomalaiset kylvävät hiuksiinsa tuhkaa – meitä on petetty, jenkkikanukki kusaisi muroihimme ja menetimme rakkaan Nokiamme. eLoppu tienasi mielestämme turhasta ja liikaa, nauroi partoihinsa ja pakeni suunnitellusti Bill boyn syliin … huolellinen suunnitelma oli viety loppuun; vai olikokaan viety – unohtuiko jenkeiltä jotain? 1]

 

Elopin matkalaukku pakattiin yli kaksi vuotta sitten

Tänä aamuna suomalaiset saivat kokea todellisen uutispommin, kun Nokian kerrottiin myyvän kännykkätoimintansa Microsoftille 5,4 miljardilla eurolla. Uutinen tuskin tuli kenellekään yllätyksenä, sillä suomalaisten höykyytettävänä olleen Stephen Elopin agendaa on epäilty jo vuoden 2011 ensimmäisellä kvarttaalilla, kun Elopin johtama Nokia julkisti paljon parjatun Microsoft-strategiansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä