Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Samaa sukupuolta olevien avioliitot

"Homosuhteet ovat luonnottomia" – toteaa rock-legenda Little Richard

– Homosuhteet ovat luonnottomia! Tämän myöntää ns. queer-liikkeenkin ikoniksi nostettu rock-legenda Little Richard armon vuonna 2017. Ja valtamedia Suomessa vaikenee. Kuten tavallista. Tähti on Jerry Lee Lewisin (29.9.1935) kanssa kuitenkin viimeisiä vielä elossa olevia 1950-luvun rock-pioneereista.

Jäljet pelottavat

Kotimaa24 uutisoi aloitteesta, että kirkko laajentaa avioliittokäsitystään. Aloite lähetettiin valiokuntaan.

"Aloitteessa esitetään, että kirkolliskokous ryhtyisi valmistelemaan tarvittavia muutoksia kirkon avioliittokäsityksen laajentamiseksi myös samaa sukupuolta olevia pareja koskevaksi. Samalla siinä ehdotetaan, että perinteisellä tavalla avioliittoon suhtautuville turvataan mahdollisuus olla ja toimia kirkossa tasavertaisesti. Aloitteessa pidetään tärkeänä, ettei erilaisista avioliittokäsityksistä tule kirkkoa jakavia tekijöitä."

Suomi - hajoava talo?

Mitä ajattelisitte lakiehdotuksesta, jota jakaisi Suomen kahteen osaan?

Entäpä jos ehdotukseen liittyisi vielä pykälä siitä, että nämä kaksi Suomea eivät puhuisi toisilleen asiallisesti ja että ne eristäytyisivät toisistaan? Entä jos tähän ehdotukseen liittyisi viehättävä idea siitä, että sitä toista osapuolta täytyy paiskia vihapuheella, suvaitsemattomuudella ja mustamaalauksella?

En usko, että tällainen lakiehdotus saisi paljoakaan kannatusta.

Puhu hiljaa rakkaudesta

Sallinette vielä sanasen avioliittokeskustelusta, vaikka monien mitta onkin jo täynnä ja myös aika niiden ”tärkeämpien asioiden käsittelyyn” olisi ollut kauan sitten.

On se jännää, miten voi laki tehdä ihmiset onnellisiksi – tai monissa yhteyksissä tietenkin myös onnettomiksi, riippuen asiayhteydestä. Mutta pienestähän se on ihmisten ilo yleensäkin kiinni.

Hyvinhän se meni - vai menikö?

Demokratia on puhunut. Pulinat pois. Toisaalta…on ankaran kritiikin paikka.

Valitettavasti eduskunnan päätös priorisoi aikuisten ihmisten "ihmisoikeudet" eikä välittänyt lasten ihmisoikeuksista - omaan isään ja äitiin. Ne tallottiin! Kyseessä on ajan merkki: lapset ja perheet ovat olemassa vain sen aikuisten jäsenten takia - lapset ja heidän tasapainoinen kehityksensä ei tässä hurmassa merkinnyt mitään. Päätöksessä sekoitettiin ja hämärrettiin "ihmisoikeudet" ja "ihmisen oikeudet". On vain yksilön rajoittamaton hyvä, johon ei saa puuttua.

105 – 92: Hyvä päivä tasa-arvolle ja kansanvallalle

Eduskunta päätti tänään hyväksyä kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta äänin 105 – 92, joten aloite etenee suureen valiokuntaan, jossa kannattajilla on enemmistö. Laki tulee lopullisesti hyväksyttyä parin, kolmen viikon kuluttua, mikäli se saa täysistunnon toisessa äänestyksessä samat äänet kuin tänäänkin.

Tämä oli selvä voitto sekä tasa-arvolle että kansanvallalle. On mukavaa kuulua samaan arvoyhteisöön toisten Pohjoismaiden, Englannin, Ranskan ja monien muiden liberaalien länsimaiden kanssa.

Tasa-arvoa kaikille, säännöstellysti.

Muutamia mielipiteitä tasa-arvoisesta avioliittolaista ja siihen liittyvästä vouhotuksesta.

Allekirjoittanut on kovasti ihmetellyt viimeisten vuorokausien aikana, että mitä se on se homoseksuaalien ja tasa-arvoa ruinaavien ihmisten tavoite tässä yhteiskunnassa.

Itse olen sitä mieltä, että tasa-arvo on monessa kohtaa tärkeä asia, mutta onko se oikeasti tällaisen "vouhotuksen" arvoista?

Homoavioliittoja koskevalla päätöksellä Suomi liitetään joko itään tai länteen

Feminismin esitaistelijana tunnettu Mary Wollstonecraft kirjoitti 1700-luvun lopulla, että avioliitto on henkistä prostituutiota. Niinpä niin. Myös 1960-luvun seksuaalivähemmistöliike karsasti kaikenlaisia muodollisuuksia. Ihmiset polttivat pikkupöksynsä katsoen, että avioliitto vastaa orjanomistusoloja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä