Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Saksan liittopäivävaalit

Niin sanotusta "enemmistömielipiteestä"

Saksan liittopäivävaalien tuloksen koetaan koskettavan koko Eurooppaa, koska kyse on maahanmuuttoa -- tai täsmällisemmin sanoen kansainvaeltajia -- koskevista ongelmista, jotka kohdataan kaikissa mantereen vanhoissa valtioissa. Monessa maassa mielipiteiden sisäinen kahtiajako on revennyt samalla lailla kuin mikä nousi nyt puoluepoliittiselle pelipöydälle Saksan vaalituloksen myötä. 

EU merkeleellistyy - tuloksena "Touko-Petterin koalitio"?

Katselenpa tässä uutisia Saksan liittopäivävaaleista. Kauhistelen – kuten Ylen toimittaja olettaa meidän kaikkien nyt tekevän – sosiaalidemokraattien sortumista ja vihreiden surkeaa tulosta.

Vaalikommentoinnin kruunaa meidän oman pääministerimme lauseilu siitä miten ”tulos oli ennakoitavissa-kin mutta siinä oli myös odottamatonta-kin”.  Tämä latteus kuitenkin sopii, sillä odotetun vaalituloksen myötä EU:n ”merkeellistyminen” etenee pian täydellä vauhdilla.

Angela Merkel piti pintansa illan TV-väittelyssä

Liittokansleri, kristillisdemokraattien Angela Merkel piti illan tv-väittelyssä (TV-Duell) pintansa  SPD:n liittokansleriehdokasta Martin Schulzia vastaan.

Saksan liittopäivävaalit  käydään kolmen viikon kuluttua 24.09.2017.

Erdogan haluaa puuttua Saksan liittopäivävaaleihin

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan haluaa jättää sormenjälkensä Saksan syyskuussa järjestettävien liittopäivävaalien tulokseen. Erdogan totesi toimittajille Istanbulissa, että Saksan puolueista CDU, SPD ja Vihreät ovat Turkin vihollisia. Siksi hän vaatii, että kaikki Saksan turkkilaiset, joita hän kutsuu "omiksi kansalaisikseen Saksassa", eivät äänestäisi liittopäivävaaleissa CDU:ta, SPD:ta eikä Vihreitä. Kysymyksessä on Erdoganin mukaan "kunnia-asiasta".

Martin Schulz (SPD) ja liittopäivävaalit

Saksan seuraavat liittopäivävaalit pidetään vajaan kuuden viikon päästä 24.09. Vaalitaistelua on käyty jo tammikuusta saakka. Silloin SPD nimesi kansleriehdokkaakseen Martin Schulzin, päivän politiikassa ryvettymättömän pitkän linjan europarlamentaarikon. Tämän jälkeen SPD:n kannatus nousi nopeasti noin kymmenen prosenttiyksikköä ja Schulz nousi tasapäin kilpailemaan liittokanslerin paikasta Angela Merkelin kanssa. Nyt kuitenkin tämä Schulz-hype on muisto vain. Viimeisten mielipidemittausten mukaan CDU/CSU:n kannatus 14-16 prosenttiyksikköä SPD:n yläpuolella.

Hakkerit haastavat poliitikot

Venäjä nousee puheenaiheeksi kaikissa merkittävissä vaaleissa. Uutiset venäläisessä mediassa kertovat, että hakkerointi – sähköpostitilien avaaminen ja väärennettyjen asiakirjojen lisääminen kiinnostaa. Syytökset venäjänkielisten Excel-taulukoiden käyttämisestä vuotopakettien koostamisessa näyttävät ohjaavan meidänkin ajatteluamme.

Kestääkö Schulz-hype syksyn liittopäivävaaleihin saakka?

Onko tammikuussa alkanut Schulz-hype taitoskohdassaan? Tammikuussa SPD:n kansleriehdokkaakseen ja sittemmin myös puoluejohtajaksi valittu Martin Schulz sai aikaan ennennäkemättömän SPD:n kannatuksen nousun. Puolueen kannatus nousi kuukaudessa 10 %-yksikköä.

Saksassa kaksi suurinta puoluetta jatkanevat hallituksessa

Viime päivinä on uutisoitu, että Saksan nykyinen liittokansleri Angela Merkel saa toisen nykyisen hallituspuolueen  - SPD:n - liittokansleriehdokkaasta Martin Schulzista kovan kilpailijan. 

Angela Merkelin tavoitteena on jatkaa Saksan liittokanslerina

 

Saksan liittokansleri Angela Merkelin tavoitteena on  jatkaminen Sakan liittokanslerina syksyn 2017 liittopäivävaalien jälkeen. Angela Merkelin jatkosuunnitelmista  uutisoivat eilen monet Saksan lehdet nojautuen CNN:n uutiseen.

Mitä yhteistä on Trumpilla ja AfD:llä - mikä erottaa

Münchenissä Ilmestyvä Süddeutsche Zeitung pohti eilen Trumpin ja AfD:n eroja ja yhtäläisyyksiä.

Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloslaskennan selvittyä Saksan AfD twiittasi ylpeänä: "Me olemme presidentti". Trumpin voitto voitto siivittää AfD:n unelmia hyvästä vaalituloksesta ensi syksyn liittopäivävaaleissa. Unelmia siitä, että siitä tulisi Saksan suurin poliittinen voima ja mahdollisesti jopa kansleripuolue.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä