*

Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta SYL

SYL on mafia

SYL, eli Suomen Ylioppilaskuntien Liitto on kattojärjestö kaikille Suomessa olevien yliopistojen ylioppilaskunnille. Yliopisto-opiskelijoiden on pakko kuulua ylioppilaskuntiin ja maksaa vuosittainen jäsenmaksu, muuten ei saa opiskella. Perustuslaissa mainitaan yhdistymisvapauden kohdalla, että kaikilla on yhdistymisvapauden lisäksi vapaus olla liittymättä mihinkään yhdistykseen. Näin ei toteudu ylioppilasliikkeessä.

 

SYL ajamassa pakkojäsenyyden poistamista

Tänä viikonloppuna Suomen Ylioppilaskuntien Liitto, eli SYL on pitänyt liittokokouksensa. SYL on saanut liittokokouksessaan varmasti paljon aikaa, mutta erityisesti SYL:n linjaaminen feministiseksi järjestöksi on saanut monet iloitsemaan, osan pudistelemaan päätään.

 

Opiskelijaliike - katse eteenpäin!

Suomalainen opiskelijaliike on maailmanlaajuisesti hyvin ainutlaatuinen. Toki ulkomaillakin on erilaisia opiskelijoita edustavia elimiä, mutta yleensä ne keskittyvät vahvasti vain yliopistolla vaikuttamiseen. Suomalainen ylioppilasliike on kautta historiansa tavoitellut suurempaa yhteiskunnallista merkitystä. Suuri yhteiskunnallinen vaikuttavuus ei kuitenkaan synny keskinkertaisista kannanotoista jokaiseen politiikan osa-alueeseen.

Maahanmuuttajataustaiset pääsevät jo nyt korkeakouluihin, SYL

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous korostaa 21.11.2015 kannanotossaan "Maahanmuuttajataustaisten ja pakolaisten on päästävä korkeakouluun!" koulutuksen tärkeyttä sekä maahanmuuttajataustaisille nuorille että Suomeen tuleville pakolaisille. Kirjoitus pitää valitettavasti sisällään hyvin kyseenalaisia lausahduksia.

YTHS, sote ja nimbysopeuttajat

Opiskelijoiden etujärjestöt  ovat viime päivinä lähettäneet mediatiedotetta mediatiedotteen perään hallituksen leikattua ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:ltä 4,1 miljoonaa euroa vuokratuista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä