Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Rautatie

Siihen aikaan kun rautatietä tahdottiin Ikaalisiin tulevaksi

Siihen aikaan kun rautatietä tahdottiin Ikaalisiin tulevaksi

Vuosikymmenten hanke eduskunnan pöytäkirjojen mukaan katsottuna (fragmentteja)

*

VR on hyvää kansankapitalismia

VR tekee huipputulosta veronmaksajille. Tänään 15.3.2018 julkaistut talousluvut kertovat VR Groupin kannattavuuden jatkavan kasvuaan. Matkustajamäärät ovat kasvaneet 8 % ja konsernin liikevaihto kasvoi 5,5 % tuottaen liikevoittoa kaikissa toiminnoissa.

 

VR maksoi valtiolle toissa vuodelta osinkoa 90 miljoonaa euroa ja viime vuodelta määrä nousi sataan miljoonaan. Verot ja maksut mukaan lukien VR maksoi valtiolle viime vuonna 566,5 miljoonaa euroa. Kuinka moni veroparatiisiyhtiö tekee saman? Ei yksikään.

 

Minne menet, VR?

Monelle suomalaisille ei todellakaan liene aiheena uusi  valtion rautatieaseman asiakaspalvelu eikä sen kehittämistarpeet. Tuon kuitenkin oman näkökulmani lisää soppaan ja kerron esimerkin yhdestä tilanteesta, jonka tässä eräänä lokakuun alun pyhäpäivänä koin. Monilla voi olla vertaiskokemuksia ja tuon tässä myös kirjoituksellani vertaistukea ja terapiaa.

Tikkurila, asema ja kasvukeskus

Rautatiematkustajat pystyvät usein helpommin aistimaan kulttuurimaisemaa kuin autoilijat. Autoilulla on taipumus muuttaa paikkoja tavalla joka peittää alleen niiden historian. Kun asioi autolla Jumbomarketeissa ei ole helppo saada viitteitä paikan historiasta. Paikan lähestyminen, sinne saapuminen ja sieltä lähteminen on vailla juuri kyseisen marketin ominaislaatua, eräänlaista suurta paikattomuutta. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä