Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Portugali

Etelässä talvehtiminen sopii erityisesti pienituloisille

Kirjoitan päivittäin Suomessa ilmestyviin erilaisiin julkaisuihin blogeja ja muita mielipidekirjoituksia. Kerran kirjoitin Suomen ja Teneriffan välisistä hinnaneroista ja suosittelin pienituloisille eläkeläisille etelään menoa. Sain osakseni vihaista palautetta, sillä moni ei halunnut luopua omaksumastaan mielikuvasta, jonka mukaan vain rikkaat voivat olla koko talven etelässä.

Vasemmiston on murskattava Euroopan Unioni

Vuosi 2015 tullaan painamaan historian kirjoihin vuotena, jolloin Euroopan Unioni ylitti vaarallisen rajan. Kreikan  hallituksen pakottaminen polvilleen pankkien avulla ja Portugalin tuore farssi ovat osoittaneet, että demokratialla ei ole sijaa unionissa. Virallinen doktriini, talouskuri, on kuin marxismi-leninismi entisessä Neuvostoliitosta. Siitä poikkeamista ei sallita missään tapauksessa, oli kansalaisten, jäsenvaltioiden johtajien tai taloustieteilijöiden mielipide mikä tahansa.

Matti Halmesmäki, Sakari Tamminen ja Kim Gran eivät ole yrittäjiä!

Matti Halmesmäki, Sakari Tamminen ja Kim Gran muuttivat Portugaliin. Julkinen sana teki heistä yrittäjiä ja kritiikin kohteeksi joutui koko yrittäjäkenttä.

Yksikään heistä ei sananmukaisesti ole yrittäjiä, eli ymmärtääkseni heistä jokainen on ollut palkkajohtaja, eli oikeastaan he ovat työläisiä. Joskin yritysmaailmassa toimivia.

Sehän on selvää, että heidän muuttonsa omalta osaltaan on yhteiskuntaneuvottelujen kannalta huono asia. Heidän toimensa nähdään kuvaavan koko yrittäjäkenttää, mikä selkeästi on väärä tulkinta.

Portugali sai kolme veropakolaista lisää

Tänään uutisoitiin, kuinka lukuisat suomalaisjohtajat ovat hiljakseen karanneet maahan, jossa ei halutessaan tarvitse maksaa lainkaan veroja eläkkeestä. Kolmen isoimman lähtijän joukossa ovat Keskon entinen pääjohtaja Matti Halmesmäki, 62, Rautaruukin entinen toimitusjohtaja Sakari Tamminen, 61, sekä Nokian Renkaiden entinen toimitusjohtaja Kim Gran, 61.

Huumeiden käytöstä ei pidä rangaista

Portugali dekriminalisoi kaikkien huumeiden käytön melkein 15 vuotta sitten. Tulokset ovat olleet selvät: kaikki huumeisiin liittyvät ongelmat ovat vähentyneet. Maassa siis kuolee vähemmän jengiä huumeisiin, ihmisillä on vähemmän huumeriippuvaisuutta ja huumeita jopa käytetään vähemmän kuin monissa maissa, joissa huumeiden käyttäminen on laitonta.

Kansalaisuuden saaminen Suomessa ja muualla.

Suomessa on keskusteltu paljon Portugaliin, Espanjaan ja muihin maihin muuttavista varakkaista suomalaisista ja samaan aikaan halutaan rajoittaa Suomen maahanmuuttoa.

Suomen kansalaisuuden ovat saaneet esim. muutamat venäläiset miljardöörit. Ovatko he kaikilta osin täyttäneet kansalaisuuden ”edellytykset” esim, onko heillä riittävä suomen- tai ruotsinkielen taito? Venäjän kielen taitaminen ei ole ainakaan vielä riittävä edellytys.

 

Suomen kansalaisuuden saamisen edellytykset:

Voit saada Suomen kansalaisuuden, jos,

Euromaiden perustuslait tulisi säätää uudelleen

Kuka vielä muistaa, että meidän verorahoilla kustannettu uutispalvelu muisti kirjoittaa näyttävästi 10.5. kuluvaa vuotta, kun luottoluokitusyhtiö Moody's Investors Service nosti Portugalin pitkäaikaisen valtiolainan luottoluokitusta? Hyvä asia, varmasti kaikin puolin. Nimittäin moni institutionaalinen sijoittaja ei ole päässyt osalliseksi velkakirjojen ralliin, ja näin ovat jääneet paitsi nopeasta arvon noususta.

Maksa verosi niin osallistut arvontaan

Maksamalla verosi ajallaan osallistut arvontaan. Päävoittona joka viikko arvotaan luksus Audi. Näin mainostavat Portugalin viranomaiset. Nytkin oli arvonnassa kaksi Audia kahdeksan miljoonan osallistujan kesken. Portugalissa kukoistaa harmaa talous ja viranomaiset yrittävät kitkeä sitä autoarvonnoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä