Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Perusoikeus

Luojan antamat ihmisen elämän oikeudet

Kuka on ehdottanut, että ihmisen elämässä olisi oikeuksia? Se löytyy Raamatun 66 kirjasta.

Luonnon oikeus ei ole sama asia kuin oma tahto. Oma tahto voi olla täysin pihalla ulkopuolella luonnon oikeuksia. Eikä ihmisen omalle tahdolle ole annettu mitään lisenssiä toteutta sitä mitä mielikuvitus tai halut tuovat mieleen.

Ainoat ihmiset ketkä ovat pakottaneet oman tahdon yhteyskunnan ylitse on ollut diktatuurit.

Koulu rajoittaa oppilaiden perusoikeutta; sananvapautta

Sananvapaus on yksi suomalaisten perusoikeuksista, myös kouluissa. Tuo perusoikeus on kirjoitettu mm. perustuslakiin seuraavasti: "Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia."

Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä voidaan siis antaa säätämällä asiasta laki.

Ylioppilaskuntien pakkojäsenyys rikkoo perustuslakia

Tänään on puhuttu siitä, miten Sipilän hallitus on rikkoo perustuslakia, polkee ihmisoikeuksia ja on uhka oikeusvaltiolle. Ainut konkreettinen esimerkki joka näiden syytösten perusteeksi on esitetty, liittyy työttömyysturvan muuttamista koskevaan hallituksen esitykseen. Hallituksen esitykseen, joka vedettiin pois eduskunnasta. Tässä valossa puheet oikeusvaltion romuttamisesta tuntuvat opposition tarkoitukselliselta pelkotilojen maalaamiselta ja härskiltä populismilta.

Puheenvuoro Sisäilmasiedätyksellä sairastutetut- mielenilmauksessa

 

Mielenilmauksessa Turussa 2.11.2016 pitämäni puheenvuoro:

 

Byrokratian helvetilliset rattaat

 

Homorummutan!

Tasa-arvoisen avioliittolain puolesta on varmasti jo sanottu kaikki tarvittava.  Kaikkea ei silti ole ilmeisesti kuultu. Kun sinulla kansanedustaja on mahdollisuus ja velvollisuus luoda tasa-arvoisempi yhteiskunta lakia muuttamalla, niin toivon, että käsittelet asiaa itsenään; Ihmis- ja perusoikeuskysymyksenä. Tasa-arvoisiahan meidän jo pitäisi olla. Nyt sinun pitäisi suoda itsestäänselvyys seksuaalivähemmistöille. Tämä ei  ole mielipide- tai makuasiana. Ei uskonnollisena kysymyksenä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä