Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Palautus

Turvapaikat ensisijaisesti hädässä oleville lapsille ja perheille

Kokoomuksen tänään julkaisema Turvapaikkapoliittinen ohjelma on hyvä osoitus Kokoomuksen järkiperusteisesta turvapaikkapolitiikasta: jokaisella hätää kärsivällä tulee olla mahdollisuus hakea turvapaikkaa, mutta järjestelmä ei voi olla sellainen, että sitä voi käyttää väärin perustein hyväksi.

Höpö, höpö, presidentti Niinistö ja Haatainen!

Iltalehden vaalitentti, Susanne Päivärinnan vetämänä oli minusta paras tentti tähänastisista. Siinä kohdeltiin poliitikkoja inhimillisesti, kuin ihmisiä, eikä vain poliitikkoja - mitä he ovatkin - kiitokset siitä, joku osaa!

Paperittomien ongelma

Maahanmuutto on päivänpolttava keskustelunaihe, samoin myös paperittomat ja paperittomuus. Joidenkin mielestä tässä ei ole ongelmaa. Minun mielestäni on.

Kunnille selväksi - laittomasti maassa oleville ei toimeentulotukea

Hallitus on hyväksynyt toimenpidesuunnitelman laittoman maassa oleskelun ehkäisyyn ja hallintaan. 

Olen tyytyväinen hallituksen uuteen määrittelyyn, että laittomasti maassa olevien osalta välttämätöntä on tarjota hätäapuna vain ruoka ja mahdollisesti muu akuutti apu, kuten hätämajoitus ja välttämättömät lääkkeet. Sosiaaliturvaa saati toimeentulotukea ei laittomasti maassa oleville ole kuntien tai Kelan syytä myöntää.

Serbia palauttaa holokaustin ryöstöomaisuutta

STT:n ja Ilta-Sanomien uutisen mukaan Serbia palauttaa 3 000 natsien vainoissa kuolleen juutalaisen omistamaa taloa takaisin. Jutussa kerrotaan, että Serbian kommunistinen hallinto otti II maailmansodan jälkeen holokaustissa kuolleiden juutalaisten rakennukset haltuunsa.

Maahanmuuttajat sotaväkeen ja takaisin

 

 

Maahanmuuttajille asekoulutus ja palautus

Puolustussota on oikeutettua, ja kunkin maan ensisijainen tehtävä on hoitaa oma puolustuksensa. Rohkenenkin siksi esittää, että maahamme isistä pakoon tulleet saisivat tilaisuuden tämän osoittamiseen ja samalla tekisivät sanomattoman palveluksen isänmaalleen.

Maahanmuuttovastaisuus ja ympäristöarvot

Olen vahvasti ympäristöhenkinen kaveri, en toki äärivihreä tai ”ekohirmu”. Pyrin kuitenkin niin suuressa kuin pienessäkin mittakaavassa vaikuttamaan ympäristön tilaan positiivisesti. Etenkin vesistöt ja kalasto ovat minulle erittäin lähellä sydäntä.

 

Tiedän myös paljon ihmisiä, jotka ovat huolestuneita nykyisestä ympäristöntuhovimmasta. Näitä ovat mm. halukkuus koskiensuojelulain avaamiseen, soidensuojeluohjelman kariutuminen, uhanalaisista kaloista viis veisaaminen, patojen purkamisen vastustaminen jne. jne. jne..

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä