Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakotteet

Kanada ja Yhdysvallat asettivat pakotteita Ortegan lähipiirille

Amerikan valtioiden järjestön maat kokoontuvat (26.6.-28.6) Kolumbiassa yleiskokoukseen keskustelemaan mm. Venezuelan ja Nicaraguan kriisistä. Venezuelan edustaja yleiskokouksessa on väliaikainen presidentti Juan Guaidón lähettämä edustaja Gustavo Tarre. Huhtikuussa Nicolás Maduron edustaja sai lähtöpassit järjestöstä.

Uskooko joku vakavissaan Krimin palauttamiseen?

USAssa ja EUssa esitetään jonkinlaista virallista näkemystä, että Krim pitäisi palauttaa Ukrainalle. Kukaan ei ole tosin puhunut sellaisen operaation käytännön seurauksista mm. alueen väestölle, josta ei muutenkaan ole nähtävästi niin väliä, kun päähuomio kiinnitetään maanomistuskiistaan. Vaikka rajansiirto ei mennyt asianmukaisesti – kuten ei monikaan tuhansista ja tuhansista rajansiirroista historian aikana – on jatkuva vihanpito ja varsinkin omaan jalkaan ampuminen aivan järjetöntä puuhaa.

 

Brexitiä hierotaan… Samaan aikaan Moskovassa…

Brexitiä hierotaan… Samaan aikaan Moskovassa…

*

Samaan aikaan kun Brexit-solmua setvitään Brysselissähttps://yle.fi/uutiset/3-10699061

… Moskovassa vierailee Britannian kaupallisen yhteisön delgaatio, BP-ryhmän pääjohtajan Robert Dudleyn johdolla neuvottelemassa korkeimman tahon kanssa yhteistyön lisäämisestä.

Vierailu Kremlissä presidentti Putinin johtaman venäläisen isäntäryhmän luona toteutui eilen 20.3.2019.

Tehdään näistä tuottavuuden lisäämisen ja osaamisen vaalit!

Eduskuntavaalit painavat päälle. Oletko valmis?

Yleensä toistellaan, että nyt tulee Sote-,ilmasto- ja/tai maahanmuuttovaalit.

Minä vaadin, että Suomen pitää käydä TKI-vaalit ja samalla kertaa tuottavuusvaalit ja turvallisuusvaalit.

Sitäpaitsi:

Vaaleihin ei ole viittä viikkoa, vaan ainoastaan rapiat 3 viikkoa. Ennakkoäänestys alkaa jo 3.4.2019!

TKI-vaalit.

Mitkä ihmeen lyhennevaalit?Tutkimus-, kehittämis- ja innovointivaalit.

Teollisuus on hyvinvointimme kivijalka ja pysyy sellaisena - mikäli sille annetaan edellytykset.

Pakotteet Venäjälle, eikun Usalle

Jotenkin nurinpäin kaikki kun USA vuosikausia möykännyt ja rähissyt jotta Venäjälle EU laitettava kauppa pakotteet . Kokoomuksen Stubbikin kurkku suora huusi ja julisti kuinka Venäjä saahaan polvilleen ja kuriin kauppa pakotteilla . Muutaman miljardin Suomi kärsii vain kuulemma ,mutta Venäjä kärsii enemmän Stubb raivos . No nyt USA haluaa Kiinan ja siinä samalla EUn laittaa kuriin kauppa pakotteilla . Trumppi naama punasena raivoaa nyt ettei aio Euroopalle antaa armoa .

Venäjä ei halua enää Yhdysvaltain asettamia sanktioita

Venäjä ei halua enää Yhdysvaltain asettamia sanktioita

Vuoden 2018 voidaan nähdä Venäjän ja Yhdysvaltain välisissä suhteissa muun muassa seuraavia piirteitä:

Washington haluaa lisätä painetta Moskovaa kohtaan vuonna 2018 suunnittelemallaan sarjalla laajentuvia sanktioita joiden tarkoituksena on kurittaa Venäjän taloudellista vakautta, eliittejä, mainetta ja puolustusteollisuutta.

USA ja pakotteet?

Yhdysvalloista kuuluu sitä tavallista. Predentti Trump on lunastanut jälleen yhden vaalilupauksistaan ja päättänyt, että USA irtisanoutuu pariisin ilmastosopimuksesta. Toki hän on tarjoutunut tekemään uudistetun sopimuksen paremmilla ehdoilla, mikä ei liene mahdollista.

Päivän Trumpit

Presidentti Trumpilla oli ahkera mielipidepäivä:

Hän lupasi poistaa valtion ja kirkkojen rajalinjan, jotta tunnustuksellinen uskonnonopetus voitaisiin tuoda kouluihin; ja suoda kirkoille mahdollisuus rahoittaa puolueita.

Hän lupasi poistaa FSB:n (KGB:n) kanssa käytävän kaupan pakotelistalta.

Hän kutsui Australian naapurisaariensa keskitysleireille eristämiä pakolaisia "laittomiksi siirtolaisiksi" ja ilmoitti vastustavansa Yhdysvaltain tekemää sopimusta heidän vastaanottamisestaan.

EU ja USA eivät ole asettaneet elintarvikeviennin pakotteita Venäjälle

... vaan Venäjä on asettanut nämä vastapakotteet.

Jos Venäjä haluaa purkaa elintarvikkeiden pakotteet Suomen osalta, siihen on sillä täysi valta eikä EU:llakaan ole siihen mitään sanomista.

Mielenkiintoista olisi, jos Suomi neuvottelisi Hanhikiven voimalan rakentamisen ehdoksi elintarvikepakotteden purkamisen. Suomella on siihen täysi oikeus ja valta ilman EU:ta.

Eri asia on se, mitä Venäjä taas vaatisi lisäasioina omien pakotteiden purkamiseksi.

Nyt vaaditaan poliittista luovuutta aukaista Suomen osalta tuo solmu.

Yksi ja todellinen syy, miksi vienti sakkaa !

Nyt kun hallitus "tuskastelee" sen asian parissa, että vienti pitää saada vetämään ja koska nyt vienti on laskenut vuodentakaisestakin roimasti, pitäisi hallituksen mielestä hyväksyä nämä kaikki kiristykset ja leikkaukset ja siis perusteena se, että vienti kasvaisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä