Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Onnellisuustutkimus

Onnellisuus, ja miten se mitataan

Suomi on onnellisten ihmisten maa, tai tutkimusten mukaan ainakin maailman onnellisimpien ihmisten maa.  Sehän  nyt ei tietenkään välttämättä tarkoita sitä että suomalaiset olisivat onnellisia, vaan pekästään sitä etteivät suomalaiset ole yhtä onnettomia kuin mitä ihmiset muissa maissa ovat.

Suomi ei tiedä mitä onni on

Avataanpa hiukan mitä tarkoittaa kun Suomi on jo toista kertaa peräkkäin maailman onnellisin kansa. Joku on todella mennyt tutkimuksessa pieleen, sillä suomalaisille on opetettu, että kell´onni on se onnen kätkeköön.

Jos joku tutkija ei tätä tiedä voi mennä suomalaisten kanssa hissiin. Näyttääkö onnelliselta? No suomalainen vain kätkee onneaan ajattelee tutkija nähtyään kolme Kaurismäen leffaa putkeen. Pakkohan siellä se onni on jossain olla.

Ministeri Saarikko ei ota vastuuta tappavasta huumausainelaista

Minusta on ikävää, että ministeri ei oikein ota tosissaan sitä tosiasiaa, että Suomen huumausainelaki ei toimi. Ja se vaatisi uudistuksia, jotta saamme esim yliannostuskuolemat alaspäin. Nyt ne ovat Eu:n keskiarvoa korkeammat.

Huumausainelakiin pitäisi ainakin saada kirjaus haittojen vähentämiseen ja minimoitiin. Niihin löytyy paljon esimerkkejä maailmalta ja myös EU:n sisältäkin.

Suomalaisetko muka onnellisia?

Suomalaisetko muka onnellisia?  No, kai ne on.   Kaikkihan haluaa tietenkin olla aina onnellisia, mutta eihän se niin ole että onnellisuuden voi saavuttaa. Onni tulee ja menee, kuten muutkin tunteet, eikä sen menemisiä ja tulemisia voi ihminen muuttaa tai rajoittaa. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä