Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Natsi-kortti

Vanhat keinot, uusi vihan kohde. Islamofobian juutalaisvastaiset juuret.

Oulun seksuaalirikoskohu on nostattanut taas tapettiin puheet maahanmuuttajien ”kulttuurisista tekijöistä” jotka olisivat osasyy rikollisten asenteistiin. Puheet kulttuurisista tekijöistä lähtevät eri tahoilla eri suuntiin, mutta yksi kestävimmistä mielipiteistä on, että islaminusko on syypää näitten rikollisten naisvastaisiin asenteisiin. Yleensä islaminvastaiseen retoriikkaan sekoittuu myöskin puheet uskonnon perimmäisestä väkivaltaisuudesta, joka on uhka länsimaiselle yhteiskuntajärjestykselle.  

Fasismi-keskustelussa italialaisen taskuvarkaan ilmentymä

 

Kuusamossa kykypuolue kokoomus on suoltanut takapi...ruilijansa toimesta ”fasisti-, rasisti- ja natsisyytöksiä” suuntaan jos toiseenkin. Tästä taukoamattomasta tulkutuksesta on aivan ilman hakukonetta, ainakin minulle, ehtinyt vuosien varrella nousta esiin ainakin pari mielleyhtymää.

Ensimmäinen näistä on se, että lapset yleensä toistavat uusia oppimiaan sanoja kerta toisensa perään hyvin onnellisina itsestään. Nyt on vaikuttanut hieman siltä, että niin tekee myös osa varsin varttuneista aikuisistakin. Kuulen jo korvissani huudon: ikärasisti!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä