Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Multia

Multian jännittävä tilanne!

Multialta oli viime vaaleissa ehdokkaina itsenäisyyspuolueen Tuomo Lehtinen, perussuomalaisten Marita Salenius ja keskustan Pertti Lehtomäki. 

Nyt tilanne on lähes sama: Jälleen ehdokkaana on keskustan Pertti Lehtomäki. Myös Marita Salenius on ehdokkaana jälleen, mutta puolue on hyvin tunnetuista syistä nyt Sininen tulevaisuus.

Hyvä ruoka - parempi ehdokas

Laihaa kahvia, mykeltynyttä ja liian kumaa tai jo jäähtynyttä. Rasvattomalla maidolla tietysti, jos sitä on, ehkä "sitä lähettiin juuri hakemaan lisää".

Ohessa voi olla peräti mariekeksejä tarjolla. Kulhossa kumisia karkkeja.

Kun on oikein juhlatapahtuma, hernekeittoa.

Tässä kansanedustajaehdokkaiden tarjoamiset puolueiden vaaliteltoilla.

 

Huipputapaaminen on enää parin päivän päässä!

Anteeksi, että häiritsen kaikkia kesälomalla, kun Suomi on kiinni heinäkuun, ja mitään asiallista ei tapahdu. Itsekin olen lomalla, jonka enemmän kuin ansaitsen.

Epäilyttävä healing room


Äärikarismaattisen ja uusapostolisen valekristillisen Nouse Suomi -tapahtuman järjestäjälista on pitkä. Yhtenä epäilyttävänä tahona tässä on Healing Rooms Finland, mikä sinänsä ei paljon enää yllätä:
http://nousesuomi.fi/yhteystiedot/


Ollessani lomalla Multialla törmäsin tähän yhteen äärikarismaattisuuden hivutuskanavista: Multian kirjaston ilmoitustaululla oli ilmoitus tapahtumasta Multian keskustassa. 

Vihreitä ei suljettu kuntavaaleista!


Vihreiltä ei estetty osallistumista käynnissä oleviin kuntavaaleihin vedoten puolueen ohjelmien puutteellisuuteen ja niiden vahvistamisessa ilmenneisiin epäselvyyksiin. Ei käynyt niin, että suurin osa ehdokkaista hylättäisiin, vaan päinvastoin jopa sitoutumattomia ehdokkaita on paljon.

Vaaligalleria jälleen ihmisten ilona


Näissä kuntavaaleissa vaaligallerian videot teetettiin ehdokkailla itsepalveluna. Tähän mahdollisuuteen on ilmeisesti harva tarttunut, koskapa esim. oman kuntani Multian 28 ehdokkaasta vain oman esitykseni löydän vaaligalleriasta. Vaaligalleriassa ja vaalikoneessa oli alussa ongelmia, mutta ne lienee jo korjattu, joten tilanne näyttäytynee totuudenmukaisena.


Ylen vaalikoneesta muuten kuntamme ehdokkaita löytyy viisi:
http://www.vaalikone.fi/kunta2017/

Miksi linja-autoverkostoa revitään pois?

LINJA-AUTOLIIKENNE LOPPUU

Reilu vuosi sitten Multialta Keuruulle ja takaisin pääsi  linja-autolla pari kertaa päivässä. Nyt ei pääse kertaakaan. Kerran viikossa kulkee Tampere - Karstula pikavuoro kunnan läpi.

Kun toisinaan käytin bussia Multian ja Keuruun välillä, en voi sanoa, että siellä olisi mitään tungosta ollut, mutta muutamia ihmisiä kuitenkin. 

Tietysti sanotaan heti, että liikenne oli kannattamatonta ja, että siellä, missä ei ole joukkoja ei kannata joukkoliikennettä pitää. Ei mene läpi.

Vaalitulos multiaisesta näkökulmasta - perussuomalaiset tarjosivat järkytyksen

 

Multialta oli näissä vaaleissa ehdokkaina itsenäisyyspuolueen Tuomo Lehtinen, perussuomalaisten Marita Salenius ja keskustan Pertti Lehtomäki. Nämä olivat siis varsinaisia Multian edustajia. Keuruulta seurailin paikallisina ehdokkaina vielä keskustan Lauri Oinosta, vihreiden Paula Vehkomäkeä, joka on oikeastaan Multian ja Keuruun rajalta,  kristillisdemokraattien Onni Haapalaa sekä kokoomuksen Heikki Kankimäkeä.

Pysyin pystyssä - ilmaston lämpenemisestä huolimatta!

Eilen illalla ulos koiran kanssa niin kuin jokainen säädyllinen koiranomistaja. Inhottava suojasää oli hetkessä muuttanut pihani vaaralliseksi jäiseksi liukumäeksi. Puoliksi lumipenkassa taiteillen selvisimme tielle. Lenkki tuli tehtyä ja pystyssä pysyin, vaikka täysin pitävää askelta ei tullut otettua yhtäkään edes tasaisella pyörätiellä. Onneksi joka päivä tasapainoilen suksilla ja osaan liukua näppärästi.
Kuinkahan moni vanhus taas päätyi sairaalaan iskettyään kallonsa ja lonkkansa mäsäksi jäähän? Vielä useampi varmaan jäi kotiin rappeutumaan, kun ulos ei voi mennä.

Tällaiselta näyttää helluntaiystävien rukoushuone!

 

 

 

Epäilyt helluntaiystävien toiminnan hiipumisesta tyystin 90-luvulla vaikuttavat vahvasti ennenaikaisilta. Vuonna 1958 merkittävän kokoisia ryhmiä oli vielä Helsingin lisäksi ainakin Lahdessa, Turussa, Tampereella, Multialla ja Pusulassa. Mm. nämä paikkakunnat muistivat kollektiivisesti Vilho Pylkkästä tämän siunaustilaisuudessa.

 

Lahdessa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä