Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Moskovan rauha

Onko natsismi sallitua vai kiellettyä?

Suuresti arvostamani Usarin blogisti Arto Vihavainen kirjoitti tänään Tossavaisen blogissa seuraavaa: "Lain mukaan natsismi ei ole rikos eikä ole rikos olla natsi".

Kysymys on todella mielenkiintoisesta seikasta ja sitä sietää pohdiskella. Varsinaisessa lainsäädännössä ei varmaankaan natsismia ole kielletty, sillä onhan meillä suomalaisilla ajatuksen- ja yhdistymisen vapaus.

Korsusta yliopistoon – ja työelämään

Vietimme lauantaina 30.5.2015 Kuusamon yhteiskoulusta 1960 valmistuneiden ylioppilaiden 55-vuotiskokousta Kuusamossa. Vuodesta 1980 on vähintään viiden vuoden välein kokoonnuttu. Kerta kerralta joukko pienenee, mutta yhteishenki elää. Tapaamisissa vaihdetaan kuulumisia, luodataan mennyttä, koettua ja saavutettua, iloitaan onnistumisista ja tuetaan vastoinkäymisissä. Tapaamisen aikana ja sen jälkeen voi taas todeta, että entistä vahvempina voidaan taas jatkaa kukin tahollaan.

Talvisodan vänrikit - hiljaiset sankarit

Tänään, perjantaina 13. maaliskuuta 2015 on kulunut 75 vuotta Talvisodan päättymisestä. Tuon päivän muiston elähdyttämiseksi lyhyt matrikkeli kansallisen selviytymissodan eräistä keskeisistä sankareista, Talvisodan vänrikeistä. - Lue lisää kommenttiosiosta;

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä