Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Malmin lentokentän lopettamispäätös järjestön ja vastaan kansalaisaloitteita ja adresseja

LEX MALMIN KÄSITTELYTAVAN ONGELMAT JA KANSALAISALOITEJÄRJESTELMÄN UUDISTAMINEN

Edellisessä puheenvuorossani esitin kuntavaaliuudistusta ainakin Helsingin osalta. Ehdotus on yhä voimassa ja uudistus on välttämätön. Käytin ehdotuksen esimerkkitapauksena kysymystä Malmin lentokentästä. Myös tämä nyt tekemäni esitys kansalaisaloitejärjestelmän uudistamisesta perustuu Malmin lentokenttäasiaan, nyt Lex Malmin ongelmalliseen käsittelyyn Eduskunnassa.

Kansalaisaloitejärjestelmä on sisäisesti ristiriitainen ja epädemokraattinen ja siksi äänestämättä hylätyt kansalaisaloitteet tulee käsitellä Eduskunnassa uudelleen kansalaisaloitejärjestelmän uudistamisen jälkeen.

Merkittävä lentokenttä vailla seuraajaa

Mikä on tällainen valtio, joka pistää historiaansa pirstaleiksi?  Nyt ei riitä, että piiloudutaan Valtion selän taakse. Päätöksentekijöiden nimet  ja oikeat motiivit on saatava esille.

Malmin lentokentän säilyttämisen puolesta on taisteltu pitkään. Sen edestä syntyi kuntalaisaloite, mutta ei  13 000 nimestä ollut apua, kun  historiatajuton porukka häärii Malmin lentokentän tuhoamisen takana. Kaikkien kansalaisten adressissa Malmin lentoaseman säilyttämiseksi oli yli 70 000 allekirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä