Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Maan talous

European GDP, debt and jobs

Usein kuvat ja taulukot kertovat todellisuudestamme enemmän kuin tuhat sanaa. Siksi tämän blogin tekstiosuus jääkin tällä kertaa lyhyeksi.

LÄHDE

Pieneläkeläistä lyödään säälimättä

Pientä eläkettä nauttivien suomalaisten elintaso laskee jälleen rajusti ensi vuonna, kun hallitus leikkaa eläkkeitten indeksikorotuksesta pois yli kaksi kolmasosaa.

Palkat ovat keskimäärin kasvaneet vuosituhannen vaihteesta tuplavauhtia eläkkeellä olleen tuloihin nähden. Tästä johtuen eläkkeellä olleen tulot ovat jääneet joka vuosi jälkeen ainakin prosentin vuodessa, useimpina vuosina enemmän.

Hallituksen päätös, jolla eläkkeiden vuosikorotusta leikataan, kasvattaa palkansaajien ja eläkeläisten tuloeroja entisestään.

Herra pääministeri,- Mikä on Suomen edun mukaista?

Venäjän valloitettua Krimin, on Ukrainan poliittinen vellonta saanut merkittävät mittasuhteet. Erityisesti Itä-Ukrainassa alasammutun malesialaiskoneen jälkeen. Meillä kotimaassa on merkittäviä ongelmia, jotka kaipaisivat kipeästi selkeitä toimenpiteitä. Poliittinen johto keskittyy kuitenkin enemmän Ukrainan kriisiin ja vieläpä ilmeisen tarkoituksella. Huippupoliitikkojen omaksuma rooli on osin myös vahingollista Suomelle. EU-huumassa meidät on aivopesty Euroopan kärkimaaksi, jonka tehtävänä tuntuu olevan kaikkien niiden teemojen sokea puolustaminen, jotka eivät vastaa Suomen intressejä.

Ystävät ja kylänmiehet – Suomen talous

Kun ihminen syntyy, maaemo nipistää pepusta ja leimaa ihmisen sen maan kansalaiseksi, jossa ihminen syntyy.

Suomalaiset ovat suomalaisia Suomessa ja muuallakin koko ikänsä ja moni pitkään sen jälkeenkin. Ihmisessä on se leima, jonka maaemo on häneen nipistänyt.

Välillä maaemo kutsuu lapsiaan kaukaakin. Ihminen tavallisesti ihmettelee, että miksi juuri hän, erityisesti ihmettelee nykyihminen, jolla tuo maaemon nipistys on ehkä vielä hentoinen. Kun on syntynyt samassa maassa monesti, nipistys on tiukempi, velvoite on kasvanut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä