Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Lauri Ihalainen

Se todellinen sosialidemokraatti.

Aamun Etelä-Suomen Sanomissa Lauri Ihalaisen haastattelu.

Hän totesi että SDP:n on oltava uudistusliike eikä vain hallituksen tekoihin reagoiva puolue. Tulee kuva, että oppositiossa SDP reagoi vain hallituksen politiikkaan ja omien ehdotusten esittäminen jää räksyttämisen varjoon.

Ihallainen on rauhallinen ajatteleva ja kuunteleva politikko.  Hän on yhteistyöhaluinen. Ihme että hän on ollut niin  hiljaa  ei ole tullut esiin ja on antanut nuorten politikkojen "räksyttää".

Ihalaiselle: Kun kukaan ei kerro työttömyydestä totuutta

Ihalaisen resepti auttaa, jos lääkkeet (pakko)syötetään potilaille = työttömyyden aiheuttajille, siis huonoille poliitikoille ja huonoille johtajille. Siispä mutatis mutandis:

Työnantajan Kela-maksu on palkkavero - Lindström heti irti hallitusohjelmasta

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström on ehdottanut työnantajan Kela-maksun palauttamista hinnaksi yhteiskuntasopimuksesta.  Ehdotus on koko lailla mieletön,  kun ajatellaan, että yhteiskuntasopimuksen päämääränä on ollut työvoimakustannusten alentaminen.

Työnantajain Kela-maksu oli palkkasuhteinen maksu, joka perittiin palkan päältä. Koska se esti palkanmaksun määränsä verran se oli käytännössä työntekijään kohdistuva palkkavero. Työnantajamaksun  vaihdellessa työnantajatyypeittäin se kohteli eri tavoin eri alojen palkansaajia.

Demarilta kerrankin järkevä ehdotus!

Eri puolueissa on henkilöitä, joita arvostan poliittisista näkemyseroista huolimatta. Yksi heistä on Lauri Ihalainen.

Mies aloitti uransa kirvesmiehenä. Taival Pihtiputaalta on ollut pitkä ja komea yhdeksi tasavallan keskeisistä päättäjistä.

Ei päätä ei häntää

Vuoden vaihtuessa astui voimaan monen muun lakimuutoksen ohella laki, jossa ei tunnu olevan otsikon mukaisesti päätä ei häntää. Lakimuutoksen idea on saada valtion tuella yli 57-vuotiaita pitkäaikaistyöttömiä töihin, jossa on vielä sellainen porkkana, että pitkäaikaistyöttömän voi ottaa töihin, vaikka tarjotusta työpaikasta olisi eilen potkittu pellolle vakituinen henkilö.

Lentävä Matto

Ihalaisen Laurin puhuva pää ilmestyi taas töllöön kertomaan kuinka arvokasta työ on. 

 

Antti Rinne ja Lauri Ihalainen ovat hallituksen ”ökyministerit”

Olen usein ihmetellyt ääneen, miksi johtavat sosialidemokraatit eivät nosta meteliä yritys- ja järjestöjohtajien palkka- ja eläkeökyilystä ynnä kaikenlaisesta etujen rohmuilusta. Olen arvaillut, että se johtuu ammattiyhdistyspomojen runsaista ”luontaiseduista”. Siihen tuli taas vahvistusta, kun saimme tietoa vuoden 2013 tuloista ja veroista.

   On suorastaan tyrmistyttävää, että hallituksemme kaksi suurituloisinta ministeriä ovat demarien ay-pomo-taustaiset Lauri Ihalainen ja Antti Rinne. Vasta kolmantena tulee pääministeri Alexander Stubb Kokoomuksesta.

Työmarkkinat: Tätäkään ei pitäisi sanoa

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) kohautti eilisillä puheilla todetessaan, että Suomessa vallitsee asennevamma ulkomaalaisia kohtaan. Hänen mukaansa rima kielitaidon suhteen pidetään aivan liian korkealla ja se sulkee huomattavan osan Suomessa asuvista ulkomaalaisista työmarkkinoiden ulkopuolelle. Ihalainen näkee, että vähemmälläkin osaamisella pärjäisi monissa ammateissa, mutta hän ei lähde erikseen määrittelemään sitä, mitä nämä ammatit oikein ovat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä