Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Kristilliset arvot

Ei vapautta, rauhaa ja rakkautta ilman kristinuskoa


Seurakuntalainen-uutissivustolla kerrotaan Ruotsin pääministerin huhtikuisesta kannanotosta koskien uskonnolllisia kouluja: "Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin mielestä Ruotsissa ei tarvita uskonnollisia kouluja. Löfven sanoi puheessaan sosiaalidemokraattien puoluekokouksessa Göteborgissa, että kouluissa ei pitäisi olla mitään tunnustuksellisia piirteitä."

Millaisia ovat ’kristillisen’ politiikan toimintaperiaatteet?

Pohdin runsas vuosi sitten sitä, mitä on ’kristillinen’ yhteiskuntafilosofia, ja onko sellaista olemassa. Jälkimmäinen kysymys on aiheellinen, koska kristillisessä uskossa tehdään ero maallisen ja hengellisen hallintavallan välille (regimenttioppi).

Islamin haaste ja länsimaisen kulttuurin juuret

Muslimimaista tulevan muuttotulvan ja muslimiterrorismin takia monet kokevat islamin uhkana. Islam on sekä historiallisesti että kulttuurisesti yhteiskunnallemme vieras. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei muslimi voi elää hyvää elämää suomalaisessa yhteiskunnassa ja rakentaa sitä tasavertaisesti muiden suomalaisten kanssa.

Millainen on ’kristillinen’ yhteiskuntafilosofia?

Kristillinen uskonvakaumus voidaan määritellä uskonnoksi, uskomusjärjestelmäksi ja maailmankatsomukseksi. Se ei kuitenkaan ole poliittinen ideologia eikä yhteiskuntafilosofia. Edellisen tähtäyspiste on näet hengellisessä ja iankaikkisessa mutta jälkimmäisen maallisessa ja ajallisessa todellisuudessa.

Hatunnosto Soinille moniarvoisuuden puolustajana

YLEn puheenjohtajatenteistä viimeisessä Timo Soini lopultakin selvensi Perussuomalaisten kehitysapu-teoreemia niin selväsanaisesti, ettei jäänyt tulkinnanvaraa siitä, mikä puolueen linja oikeasti on. Puoluehan suorastaan kannattaa kehitysavun lisäämistä!

Kristilliset arvot suojelevat niitäkin, jotka eivät Raamatun arvoja jaa

Miltä kuulostaa yhteiskunta, jossa kunnioitetaan vanhempia, lapset opetetaan puhumaan totta silloinkin, kun se on heidän etujensa vastaista? Tai heikommista pidetään huolta myös silloin, kun on taloudellisesti tiukkaa? Jos nämä asiat kuulostavat itsestään selviltä, niin niiden pitääkin. Elämmehän demokraattisessa yhteiskunnassa, jonka arvot perustuvat kristillisiin arvoihin.

Rohkeus rakentaa tulevaisuutta

Yle:n toimittaja arvioi eduskuntapuolueiden vaalivideot ja Kristillisdemokraattien vaalivideosta todetaan näin: "Tämä on kaikista kummallisin video ja sen viesti on ristiriitainen. Siinä todetaan, että puolueella on rohkeus rakentaa tulevaisuutta. Samalla kyse on konservatiivisesta puolueesta."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä