Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Kännykät

Puhelimet reppuun koulussa - ollaan kerrankin aikuisia

Matti Helimo puuttuu Iltalehdessä polttavaan ongelmaan: puhelimien viihdekäyttöön koulussa. On hyvä, että asiaan puuttuu väellä ja voimalla joku muukin kuin minä.

Olen ottanut asiaan kantaa jo monta vuotta sitten eri yhteyksissä:

Kännykät ja koulu (kaiari.lundell.blogspot.fi 14.8.2018)

Nokian romahduksen kaava

Nokian kännykkäbisneksen romahduksen kaava:

 

 

 

 

 

 

Suomen SE-koulutus heikkotasoista ->

Nokian johto pihalla sulautetuista ohjelmistoista + puolensataa kännykkämallia vuodessa (kuva) + Nokian IDE surkea ->

riippumaton APS-tuotanto sakkasi.

 

SE = software engineering

IDE = integrated development environment

Sulautettu  järjestelmä: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sulautettu_järjestelmä

 

 

Homo sapiens:ista >> homo smartphonicus?

Ilmiö on meille kaikille tuttu: pariskunta istuu kahvilassa ja molemmat tuijottavat älypuhelimensa ruutua; koululainen ajaa polkupyörällä ja tekee samaa kuin äsken mainittu pariskunta, mutta ajaessa; autoilija istuu liikennevalossa, katse tiukasti alaspäin jne, jne.

Risto Siilasmaa höpsi tekoälystä 1

Toisin kuin Risto Siilasmaa (Nokian hallitus 2008- ) kuvittelee, määrä ei muutu laaduksi tekoälyssä: 

"Siilasmaan mukaan tekoälyn kehitys etenee ekspontentiaalisesti, koska se perustuu laskentatehon lisääntymiseen Mooren lain mukaan."  

Kännykät pois kouluista

 

    OAJ:n edustajat esittelevät opettajien kantana sitä, mitä mahdollisuuksia kännykkä antaa opetukseen. Ne seikat näyttävät todella naurettavilta, jos ymmärtää kännykkään liittyvän laaitteen tuijottelun vaikutusta lapsen sosiaaliseen kehitykseen. Kylla kännykkä kuuluu nykyaikaan, mutta koulussa sen haitat ovat etuja raskaammat.

Työsuhdekännykkä maikoillekin

Oiva Wilma on kehitetty kodin ja koulun väliseen kommunikointiin. Pitkiä lurinoita ei Wilmaan viitsi kukaan kirjoittaa, toisaalta kirjoitettua tekstiä voi tulkita niin monin tavoin. Joskus voidaan käyttää vääriä sananvalintoja, ja siinä sitten ollaan. Yksi klikkaus, ja sinne meni.

Puhelin on käyttökelpoinen väline, kun asioita aletaan selvittää kunnolla. Paras tapa keskusteluun edelleen on tietenkin kasvokkain puhuminen.

Kannattaisiko Nokian ryhtyä kännykkäbisnekseen?

Suomessa olisi vapaana tuhansia kännykänsuunnittelijoita ja muita kännykkäosaajia ja lisää tulee. Ei olisi iso kynnys ottaa nämä osaajat töihin jä ryhtyä tekemään uutta puhelinta. Olisi olemassa myös valmis kännykkäfirma, Jolla, joka varmaan olisi myytävänä sopivalla hinnalla.

Nyt vain on niin että Nokia tarvitsisi kännykkäbisnekseensä sellaisia osaajia joilla pärjäisi markkinoilla, ei sellaisia osaajia joilla pystytään 3%:n osuuteen maailmanmarkkinoista, vaan sellaisia osaajia joilla päästäisiin 30%:n osuuteen maailmanmarkkinoista kannattavalla toiminnalla.

Kännykät piiloon, niin oppiminen kohenee

18.5. Iltalehti    Kännykät kiellettiin kouluissa - näin kävi arvosanoille

Tuoreen tutkimuksen mukaan erityisesti aiemmin heikosti suoriutuneet oppilaat hyötyvät kännykkäkiellosta.

Isossa-Britanniassa kännykkäkieltoa on kokeiltu laajasti. Nyt sen vaikutuksista on saatu tuoretta tutkimustietoa, jonka julkaisi London School of Economicsin Centre for Economic Performance.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä