Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Journalismin luotettavuus

Ruusuja vastuullisille

”Toimittajan arvo punnitaan siinä, kuinka paljon taustatyötä hän tekee”, kuuluu vanha sanonta. Huomasin tämän konkreettisesti, kun käytin nelisen tuntia yhden kolumnin taustatyötä varten. Toki sama taustatyö oli pohjana muutamille muillekin tuotoksilleni, mutta tosiasia on, että aikaa siihen meni ja tutkimustyö oli huolellista.

Helsingin Sanomat – manipulaation mestari?*

Aikanaan sanottiin, että HS on presidentin tekijä – ehkä vieläkin. Nyt sanotaan, että HS käy liki epätoivoista käännytystyötä viedäkseen Suomen lännen sotakoneeseen Natoon. Tässä käännytystyössä Hesari ei ole onnistunut, eikä onnistu räikeän manipulaationsa vuoksi [1.

Mediakupla on yhteiskunnallinen turvallisuusuhka

Valtamedian bunkkeroituminen mediakuplaansa aiheuttaa uhkan yhteiskuntarauhalle.

En tarkoita mediakuplalla sitä, että kansalaiset valitsevat mediasta haluamansa sisällöt ja muodostavat näin itselleen kuplaa. Tarkoitan mediakuplalla sitä, että valtamedia tekee tämän valinnan puolestamme.

Vihreät kamppailevat Saksassa ja Ruotsissa olemassaolostaan: miksi YLE vaikenee

Vihreät kamppailevat olemassaolostaan liikkeen emämaassa Saksassa ja länsinaapurissa Ruotsissa.

"Vihreät ovat katoamassa useimmilta alueilta kokonaan”, kirjoitti Der Spiegel pari viikkoa sitten Saksan tilanteesta. Kansainvälinen media on uutisoinut asiasta aiemminkin. Mutta YLE on ollut asiasta hämmästyttävän hiljaa. Miksi?

YLEn luottamus meni - sana ei ole vapaa

Valtiollisen median vapaus toimia journalistisesti riippumattomasti perustuu luottamukseen siitä, että poliittinen johto ei yritä painostaa, eikä valtiollisen mediatalon johto taivu mahdollisiin vaikutusyrityksiin.

 

Todellisuus on idealismin armottomin vastustaja

Poliittisesti itsensä silminnähden selkeästi asemoineen, asennelatautuneen ja puolueellisen median uusin iskuyritys turvapaikanhakijatulvan aiheuttamien turvallisuusuhkien silottamiseksi on kyseenalaistaa suoraan sekä sumeilematta virkavallan arvostelukyky. Mikä on enemmän omiaan aiheuttamaan epäluottamusta kuin poliisin asiantuntemuksen kiistäminen?

Oletko huomannut Helsingin Sanomien tyylin laatia uutisia ?

Journalismin tulee perustua faktoihin, eikä toimittajan omiin kannanottoihin.
Hesarissa toistuvasti uutisoinnin ohessa ilmenee toimittajan poliittinen väri.    
 

Piilomarkkinointia,  asenteellista propagandaa !
Esimerkki lehtijutusta, joka käsittelee Aito avioliitto kansalaisaloitetta lähetekeskustelussa tänään 8.9.2016:
 
http://www.hs.fi/politiikka/a1473221206824

Yle luotettavin *huutonaurua*

Juuri julkaistiin tutkimus. jonka mukaan Ylen uutisia kohtaan löytyy eniten luottamusta ihmisillä. Uutisarvostus 2015 -tutkimuksen perusteella Yle on selvästi Suomen luotetuin uutislähde. Peräti  92 % haastatelluista pitää Ylen uutisia luotettavina.

Kansalaiset luottavat mediaan Suomessa ja Venäjällä...

Suomalaisten selvä enemmistö luottaa median uutisiin. Myös venäläisistä suurin osa luottaa sikäläiseen mediaan, joka suoltaa pelkkää valheellista propagandaa. Mitä johtopäätöksiä?

Suomalaiset eivät tutkimusten mukaan arvosta toimittajia. Ovat pahnan pohjimmaisia. Mitä johtopäätöksiä?

Ristiriitaista.

Miksi, se kannattaisi tutkia seuraavaksi.

.........

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

"Tuulivoima pudottaa sähkölaskustasi 70 %...

..vuoteen 2020 mennessä."  Tämän ilosanoman kuulimme radio-uutisista tänä aamuna.

Heille , jotka tietävät , on turha selittää ja koska ´tuulenkansa´ ei lue tästä pidemmälle , panen lopputuleman heti tähän alkuun ; täyttä ja totaalista puppua.

Tuulen/auringon mahtimaiden Saksan ja Tanskan kuluttajat maksavat kaksinkertaista hintaa sähköstään (n. 30 snt/kWh ) verrattuna suomalaisiin ; miksi heillä ei ole tapahtunut tätä " 70 %;n" hinnan romahdusta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä