Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Jan Hurri

Modern Monetary Theory - Verot Valtion Maksettavaksi

Jan Hurrin kommentti: Iso osa Suomen valtion velasta voi näin haihtua kuin itsestään (TS 24.2.2019) ounastelee Suomelle 28 miljardin "Laskuvirhe pankissa sinun eduksesi" sattumakorttia. Itse ennustin näin tapahtuvan 22.11.2017 kirjoituksessani Setelirahoitus halvaannutti demokraattisen valtion:

EU:n sijoittajavastuu ei toimi - Suomelle lisää maksettavaa

Viime torstaina vm Orpo myhäili tyytyväisenä: Kreikan akuutti 8,5 mrd Euron velanhoitopaukku hoidettu, eikä vaadi Suomelta lisäsatsauksi.

Mutta Jan Hurri todistaa aivan muuta tänään Taloussanomien artikkelissaan. Otsikko on kaiken olennaisen ilmaiseva: "Se siitä sijoittajavastuusta - iso osa Kreikan lainasta käy Ateenassa vain kääntymässä".

Ennusteiden valintatalo - valitse mieluisesi, mutta muista turbulenssi

 

Tuorein Suomen taloutta koskeva ennuste (tänään 13.2.2017 klo 14:03);

”Ennuste: Suomen talous notkahtaa tänä vuonna”

Suomen talous kasvaa, mutta kasvu hidastuu viime vuodesta, Euroopan unionin komissio ennustaa.

Elämme parhaillaan “vanhaa hyvää aikaa”

Kun uusi hallitus syksyllä pääsi vauhtiin, niin sille ei loppua näy. Sipilä on vatuloinut aimo joukon leikkauksia ja pakkolakeja, joita “Saksikäsi-Alex” hampaat välkkyen panee toimeksi. 

Moni on jo ehtinyt kauhistella leikkauksien kovaa tahtia. Esimerkiksi Imagen blogisti Saku Timonen kirjoitti eilen ilmestyneessä blogissaan, että “päivämäärä 15.12.2015 kannattaa merkitä muistiin hyvinvointivaltion kirveellä pilkkomisen merkkipäivänä.” 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä