Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisperäinen lämpeneminen

Ilmastotiede uusiutuu sisältä päin, osa IX

IPCC:n selitys "kadonneelle lämmölle" oli, että lämpö on mennyt merten syvänteisiin.

Valtameret ovat lämmenneet epätasaisesti ja kun huomioidaan geotermiset lämmönlähteet merissä ja merenalaiset tulivuorenpurkaukset, merten lämpeneminen on ollut luonnollista lämpenemistä. Ulkopuolisen pakotteen aiheuttamisesta tasaisesta lämpenemisestä ei ole havaintoa missään päin merissä.

Ilmastotiede uusiutuu sisältä päin, osa III

Edellisissä osissa on käyty tarkastelemassa ilmastoon liittyviä asioita vähän sieltä täältä, on poimittu kirsikoita puolin jos toisinkin. Tällä kertaa nostetaan kissa pöydälle. Viime vuosisadan lämpenemisestä ihmisen osuus on 0,05 °C.

IPCC:tä myötäilevät tahot puhuvat ihmisen toiminnasta johtuvasta 1,0 °C lämpenemisestä. 20 kertaisesta liioittelusta siis kysymys.

Kun tuo liioittelu nyt näyttäisi olevan totta, vertaisarvioituja tutkimuksia jne., kysymys kuuluu miten tuo kolossaalinen vedätys hoidettiin.

Ilmastotiede uusiutuu sisältä päin

Jokainen on voinut havaita ilmaston lämmenneen. Joku saattaa vielä muistaa lämpimän 1930-luvunkin.

Ilmastoa kuvataan lämpötilatrendeillä, suunta on ollut kohti lämpenemistä, 2000-luvulla ei ole enää ollut lämpimämpää kuin 1900-luvulla. Useimmat trendikuvaajat ovat kuitenkin näyttäneet edelleen trendin olevan ylöspäin ja on häivytetty 1930-luvun lämminkausi. Monin paikoin lämpöennätys on vielä 1930-luvulta. Mitä siis on kuvaajille tapahtunut.

Hiilidioksidi nousee ilmakehässä - yli puolet luonnollista alkuperää

Hiilidioksidipitoisuus nousee vielä, mutta fossiilisten polttoaineiden osalta ei enää kovinkaan kauaa. Luonnollisen lämpenemisen seurauksena hiiltä kertyy yli puolet lisää ilmakehään. Suunta tietenkin vaihtuu mikäli maapallon meret alkavat viilentyä. Käänne ei tapahdu välittömästi, koska meret ovat lämmenneet ja luovuttavat hiilidioksidia ilmakehään vielä senkin jälkeen kun on viilenemistä havaittu.

Kollektiivinen harha - hiilidioksidi lämmittää

Maapallon historia näyttää selvästi hiilidioksidipitoisuuden lisääntyvän ja maapallon lämpötilan laskevan, joten looginen johtopäätös olisi, että hiilidioksidi jäähdyttää ilmastoa (kuvat).

Esiteollisesta ajasta lähtien ihmiskunta on lisännyt ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta ja samaan aikaan maapallon lämpötila on noussut. Hiilidioksidilla on tietenkin ollut joku vaikutus lämpenemiseen, ei vaan ole mitään todisteita olemassa, kyseessä on vasta hypoteesi ja teoreettiset laskelmat.

Ilmaston ihmisperäiseksi uskottu lämpeneminen todentamatta

Kommentissani http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253207-teoreettista-fysiikkaa-ja-ilmastonmuutosta#comment-3820022 olen todennut: ”Sellaista ongelmaa kuin ihmisen aiheuttama ilmaston uhkaava lämpeneminen näyttää olevan vaikea tutkia, kun sellaista ei ole olemassakaan!”

 

Usko ihmisperäiseen lämpenemiseen perusteeton

Olen omasta kokemuksestani ollut panevani merkille, kuinka valtamedia on ruvennut yksipuolisesti tukemaan uskoa ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi väitettyyn ilmaston lämpenenemiseen. Tämänpäivisistä ylen uutisista, koskien alkavaa Bonn'in ilmastokokousta, kävi selvästi ilmi, että media sokeasti toistaa sitä, mitä mieltä poliitikkomme, ilmatieteen laitoksemme ja YK:n poliitikkojen luoma hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC sanoo. Seuraavassa palaan edelliseen puheenvuorooni, mistä käy selvästi ilmi, että pariisin sopimuksella ei ole asianmukaisia perusteita.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä