Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta III maailmansota

Noitavaino ja III Maailmansotaa odotellessa

Hätkähdyttävä tapahtumayhdistelmä. Millainen yhteys noilla Yhdysvalloissa tapahtuvalla erikoispitkitetyssä noitavainossa [1 erikoissyyttäjä Robert Muellerin ja otsikon III Maailmansodan odotuksen välillä on? Erikoinen, sillä molemmat ovat US-lähtöisiä.

 

Alentaako USA ydinaseiden käyttökynnystä?

Meilläkin media maalaa rajoitettua ydinsotaa [0, koska amerikkalaisten mielestä venäläiset eivät pelkää heidän strategisia ”viimeisen iskun” ydintuhoaseita [1. Suoremmin sanottuna Yhdysvalloissa halutaan talouteen piristettä – ”Korean suhdannetta” [3, sillä rajoitettu sota tuottaa aina paljon työllistäviä tilauksia …

[0 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005555296.html -

Varoitus ihmiskunnalle – huoli heiltä, jotka tietävät

15.000 asiantuntijaa, tiedemiestä tai -naista varoitti yhteisellä kirjelmälle ihmiskuntaa [1, joka ylitti sille evolutiivisesti varatut resurssit ja varannot – syöden muiden kupilta, myös ihmisyhteisöjen osalta. 

Erityisesti lännenmies on surutta kuluttanut maapalloresursseja viimeisten 200 vuoden aikana omien mieltymysten, yhteiskuntakehityksensä ja elämänsä helppouden takaamiseksi – paljolti myös muiden kustannuksella [2 - GRAF.

 

1

Näin uutisoi National Geographic ---

Ydinsota

 

(Evoluutioon on aina kuulunut väkivalta |1, tavoiteltaessa tai puolustettaessa reviiriä |2 tai jopa sille lisää elintilaa – näin ihmiskunta tarvitsee aina aika-ajoin annoksen sotaa |3, jotta keskeneräinen henkisyytemme saa tasapainonsa)

 

Suomi-Venäjä historiasta

Tässä palautetaan historian katselmukseen


sekä tsaarillisen venäjän että kommunistisen venäjän suomelle tarjoamiin hyötyihin.


Paasikiven-Kekkosen linjana tunnettu puolueettomuus ja sotilaallinen liittoutumattomuus oli valtiollisen itsenäisyytemme Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kulmakivi.


Geopoliittinen asemamme suuren valtion, Venäjän luoteisena naapurina tuli aina muistaa.

Pahimpana pidettiin tilannetta, jossa suomesta tulisi suurvaltojen taistelukenttä.

Harmaata pohdintaa hyvästä ja pahasta, sodasta ja rauhasta

Lukiolaispoikana olin kesätöissä Helsingin Satamalaitoksella tavaranmerkitsijänä. 1970-luvulla koululaiset saivat vielä kesätöitä. Jouduin antamaan kolmanneksen palkastani kotiin. Isäni Vidar perusteli asiaa viisaasti toteamalla, että kaikki joutuvat maksamaan palkastaan veroa, kustantamaan asunnon vuokrat ja sähköt.

Loput kesärahani sijoitin ulkomaanmatkaan, menin yksin Brysseliin ja Pariisiin. Brysselin mieleenpainuvin kohde oli Le Musée Oldmasters Museum, jossa oli esillä vanhan taiteen mestareiden teoksia 1400-luvulta 1700-luvulle.

Valmistaudumme sotaan

Ainakin Imatra on hyvin varustautunut suojaamaan siviilikansaa. Siitä kertoo meille Imatralainen lehti otsikolla "Suojapaikkoja riittävästi", Joonas Tapaninen. Lehtikirjoituksen mukaan

IV varoitus: haluaako Suomi olla aloittamassa III maailmansotaa ?

IV varoitus: haluaako Suomi olla aloittamassa III maailmansotaa?

 

Presidentti Sauli Niinistö toteaa, että Venäjän ja lännen suhteiden kärjistymistä ei osattu odottaa. Tällä hetkellä ei Niinistön mukaan tiedetä, millaisiin olosuhteisiin kärjistyminen johtaa.

 

Presidentti puhui Naantalissa kesäasunnollaan Kultarannassa alkaneessa ulkopoliittisessa keskustelutilaisuudessa. Niinistö avasi tilaisuuden tänään  9.6. alkuillasta.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä