Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Hiilidioksidipitoisuus

Agendavetoinen tiede ihmiskunnan turvana

Kysymys kun on lämpötilamittauksista, ilmakehän hiilidioksidipitoisuusmittauksista, merijään mittauksista jne. liittyen ilmastonmuutokseen, voidaan todeta, että kaikki mittarit ovat jämähtäneet kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen. Eli mitään hälyttävää kehitystä ei ole havaittavissa. Mikä on tietenkin ihan hyvä asia.

Edellisen kerran ilmakehän CO2-pitoisuus ylitti 400 ppm:ää Plioseenikaudella

Edellisen kerran kun ilmakehän hiilidioksidipitoisuus ylitti 400 ppm:n, oli maapallon lämpötila 3 celsiusastetta lämpimämpi, Plioseenikaudella 3 miljoonaa vuotta sitten.

https://www.rmets.org/event/pliocene-last-time-earth-had-400-ppm-atmosph...

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=KmdJJEuwTrg

Ilmastotiede pitää parempana vähentää kasvihuonekaasuja nyt kuin vasta tulevaisuudessa. Kukaan ei tiedä mitä korkeampi hiilidioksidipitoisuus vaikuttaa maapallon ilmastoon.

Kun maailma on kiikun kaakun

On jo käynyt selväksi, että Arktinen alue jäätyy umpeen tänä talvena ja myös Antarktiksen merijää kasvaa.

Hiilidioksidilla on lämmittävä vaikutus ilmakehässä, paitsi Antarktiksen osalta hiilidioksidilla ei ole vaikutusta (kuva).

Kun maapallon keskilämpötilan suhteen ei ole mitään oleellista muutosta tapahtunut 2000-luvulla, antaisi se viitteitä suunnasta, että tuskin on mitään lämpenemistä odotettavissa.

Kollektiivinen harha - hiilidioksidi lämmittää

Maapallon historia näyttää selvästi hiilidioksidipitoisuuden lisääntyvän ja maapallon lämpötilan laskevan, joten looginen johtopäätös olisi, että hiilidioksidi jäähdyttää ilmastoa (kuvat).

Esiteollisesta ajasta lähtien ihmiskunta on lisännyt ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta ja samaan aikaan maapallon lämpötila on noussut. Hiilidioksidilla on tietenkin ollut joku vaikutus lämpenemiseen, ei vaan ole mitään todisteita olemassa, kyseessä on vasta hypoteesi ja teoreettiset laskelmat.

USA valitsi luonnollisen keinon Pariisin sopimuksen sijaan

Luonnolliset keinot sitoa hiilidioksidia ilmakehästä ovat enemmän amerikkalaisten mieleen kuin mitkään Pariisissa neuvotellut sopimukset. Tämän kyllä ymmärtää, kun esim. maaperään sidottu hiili on sijoitus ruuantuotantoon. Hiili sitoutuu maaperän humukseen tuhansiksi vuosiksi ja samalla maan kasvukunto ja vedenpidätyskyky kohenevat.

Joulun hiilijalanjälki

Yhdistyneiden Kansakuntien huolenaiheena on ollut väestönkasvu. [United Nations Brundtland Report (Chapter 2: sub-Section 4: “Ensuring a sustainable level of population”).]

Kylmin syyskuu kymmeneen vuoteen

Amerikkalainen professori on nyt perehtynyt hiilidioksidin ja lämpötilan korrelaatioon viimeisen 500 miljoonan vuoden ajalta, eikä ole löytänyt pääosiltaan muuta kuin negatiivista korrelaatiota.

https://www.mdpi.com/2225-1154/5/4/76/htm

"These data collectively support the conclusion that the atmospheric concentration of CO2 was largely decoupled from T over the majority of the Phanerozoic climate."

Metsänpeitto lisääntyy maapallolla - Naturen uusin tutkimus

Maapallo vihertyy satelliittimittausten mukaan. Myös metsänpeitto on kasvanut tutkimusten mukaan. "...tree cover has increased by 2.24 million km2 (+7.1% relative to the 1982 level)."

https://www.nature.com/articles/s41586-018-0411-9

Boreaalisen ja välialueen metsäpinta-alat kasvavat enemmän kuin tropiikin metsäpinta-ala vähenee. Tropiikin metsiä raivataan pelloksi ja laitumeksi edelleen, kun kehitys muualla tropiikin ulkopuolella on kääntynyt päinvastaiseksi.

IPCC:n tulevan syksyn raportin julkistusta pohjustetaan

Kun IPCC julkistaa raporttinsa, sitä edeltää valtava kampanjointi tiedotusvälineissä, niin nytkin. Kyseessä on modernin historian massiivisimmasta propagandasta. Ellemme nyt lopeta hiilipäästöjä, olemme tuomittuja, lentäminenkin tulee lopettaa paikkaansa. WMO:n pääsihteeri oli vielä valmis sallimaan lentoliikenteen ja lomamatkat. Lentoliikenteen päästöt ovat vain 2 % hiilidioksidipäästöistä.

Ilmasto keskimäärin

Kulunut kesä oli lämmin ja kuiva ja edeltäneet kesät kylmiä ja kosteita, keskiarvo olisi hyvä.

Vaan mitään keskiarvoa emme saa, säät vaihtelevat. Hesari selitti kuluneen kesän säät planeetan tuulista johtuviksi, ns. Rossbyn aallot jumittavat korkeapaineita ja matalapaineita pitkäksi aikaa paikoilleen. Tähänkin ihminen olisi syyllinen, kuinkas muuten.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä