Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopa

Velallisten asema Suomessa ja Euroopassa

Euroopan unioni hakee monissa asioissa yhtenäisyyttä ja tapoja yhdistää jäsenvaltioiden tasa-arvoa ja elintasoa. Työ Euroopan unionin tasavertaisuuteen on hidasta ja siihen tarvitaan lakeja, sekä säätelyä. Tähän vaikuttaa moni asia joita kohtaamme joka päivä arjessamme. Kotitalouksien ja yksityishenkilöiden velkaantuminen on asia jota tulee Euroopan unionin tasolla pohtia. Meidän tulee yhdessä selvittää parhaat ratkaisut ylivelkaantumisen vähentämiseksi, sekä velkaantuneiden ihmisten auttamiseksi.

 

Oma moka

Barbaarit porteilla

Afrikassa on meneillään räjähdymäinen väestönkasvu, joka vääjämättömästi johtaa massiivisiin migraatio-aaltoihin Eurooppaan. Eurooppaan tulee pyrkimään pelkästään Afrikasta satoja miljoonia ihmisiä tulevina vuosikymmeninä.

Eurovaalit voisi järjestää paremminkin

Kirjoitin taannoin siitä, kuinka vaalit voisi järjestää paremminkin Suomessa, ja silloin ohitin eurovaalit ajatellen paneutuvani asiaan pidemmin kunhan kerkeän, ja nyt on se aika. 

Yhdenvertaisuuden ollessa uhattuna ei kellään ole varaa olla hiljaa

Natsien alkaessa saadessa valtaa 1930-luvun Saksassa saivat juutalaiset tuntea sen nahoissaan. SS-joukot kävivät heidän kimppuunsa häiriköiden, rajoituksia asettaen, omaisuutta tuhoten ja fyysistä väkivaltaa käyttäen. Samaan aikaan muulle kansalle kerrottiin Kolmannen Valtakunnan propagandakoneiston toimesta, kuinka nimenomaan juutalaiset olivat syypäitä kaikkeen, mikä Saksassa oli vialla.

Tytti Tuppuraisesta tulevaisuuteen katsova puheenjohtaja SDP:lle

SDP kokoontuu ensi viikon perjantaina Lahteen valitsemaan puolueellemme puheenjohtajaa. Valitsemme henkilön, jonka tehtävä on viedä SDP 2020-luvulle. Helsinkiläisenä puoluekokousedustajana minun valintani SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi on kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Donald Trump teki historiaa - näin se vaikuttaa Suomeen ja Eurooppaan

Kello on 0556 ja näyttää siltä, että Yhdysvaltain presidentinvaaleissa vaa´ankieliosavaltioista Florida on menossa Donald Trumpille, koska ero Hillary Clintoniin on 200 000 ääntä. Ohion osavaltio on varmasti menetetty ja Suurten Järvien niin kutsuttu "ruostevyöhyke" on myös vahvasti Trumpin takana, vaikka analyysien perusteella alue on ollut vahva Demokraattien kannatusalue - tietynlainen "palomuuri".

Vienti

Kauppaa pitäisi tehdä vientimarkkinoilla. Neuvostoliittoa tai Nokiaa ei enää ole. Mikä siis avuksi?

 

bit.ly/ihmeita2015

Mitä lääkkeeksi Euroopan hoiperteluun?

Eurooppa on talousalueena merkittävä ja myös sen yhteenlaskettu sotilaallinen voima on huomattava, mutta maailmanpolitiikan toimijana se on paljon kokoaan pienempi. Kuten Ukrainan kriisi on osoittanut, Eurooppa ei ole yhtenäinen politiikan tekijä, puhumattakaan, että sillä olisi sotilaallista painoarvoa.

Lievästi vaali-aiheinen sietokilpailu 24 maius MMXIV.

Suomi johtaa jääkiekko-ottelua Tsekinmaata vastaan 2-0 ja on aika julkimoida pieni vaali-aiheinen sietokilpaiulu. Nimittäin on huomenna EU-vaalit. Ikävää kun Tsekinmaa häviää meitille, mutta taktinen ero on yksi maali per erä.

I Mikä on kebabzzeria?

II Mitä eroa on halal-aholla ja halla-aholla?

III Kuka ei kuulu joukkoon: a) Wirkkunen; b) Westerlund; c) Tamminen

IV Kuka näistä jääkiekkoilijoista oli ruotsalaisten mielestä lähinnä normaali: a) Juhani Tamminen; b) Antti Leppänen; c) Ilpo Koskela

Ukraina voisi olla Venäjän ja Euroopan yhteinen projekti!

Ukrainan sotatilaan on saatu aikaan rauhansopimus. Sen ovat allekirjoittaneet presidentti ja kolme oppositiopuoluetta.

Sopimukseen liittyy mm. ehto, että mellakoijat lupuvat aseista; Molotovin koktailista, automaattiaseista, käsikranaateista, metsästysaseista, konekivääreistä, renkaidenpoltosta keskellä kaupunkia, hallintorakennusten polttamisesta jne.

Ukrainan oranssivallankumous antoi uusille päättäjille mahdollisuuden demokratisoida maa. Toisin kuitenkin kävi. Uudet vallanpitäjät eivät kyenneet kehittämään yhteiskuntaa lupamaansa suuntaan. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä