Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Elinkautinen

Rangaistukset kovemmiksi

Rangaistusasteikkoa rikoslainsäädännössä täytyy koventaa kautta linjan. Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) esiin nostamat kiristykset vakavien rikosten seuraamuksista pitää saada lainsäädäntöön kiireellisesti. Esimerkiksi vankeuden pituuden sitominen henkirikosten määrään on täysin perusteltu muutosesitys.

Ikuinen elinkautinen, onneksi olkoon toimittajat

Nyt kun ollaan selvitty valkoisesta kupolista ja kurittajasta, viime kesän käristyskupolin jälkeen, toimittajilla on tarjota meille uusi käsite, ikuinen elinkautinen. 

Onneksi olkoon toimittajat! Kertokaapa nyt kuitenkin, millainen on ikuinen elinkautinen. Jos lähdetään yksinkertaisesta faktasta, että kukaan ei elä ikuisesti, miten perustellaan ikuinen tuomio? Joku fiksumpi voisi keksiä nykyoloihin sopivan ilmaisun elinkautiselle mutta ikuinen elinkautinen? Hohhoijaa. 

 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4a785d75-852b-4e65-90f1-68d6e6fa6716

Ratkaisu julmiin rikoksiin

Meillä on Suomessa ongelma. Se kuuluu siten, että elinkautinen ei ole koskaan ollut toistaiseksi jenkki-tyyppinen elinkautinen, jolla ihminen pidetään lukkojen takana koko loppuelämä. Ehkä Jammu-setä ja pari muuta tähän kykeni joko vankilan tai psykiatrisen hoidon kautta, mutta poikkeukset vahvistakoot säännöt.

Oikeus ja kohtuus kateissa Suomessa?

Järjettömistä, vailla mitään syytä tehdyistä ja äärimmäisen raaoista murhista elinkautiseen tuomittuja vapautetaan alle 20 vuoden vankeuden jälkeen. Nämä murhaajat ehtivät tällä toimintatavalla istumaan kolme elinkautista elämänsä aikana.

 

Löytyykö Suomesta yhtään ihmistä, jonka oikeudentajuun mahtuu, että elinkautinen on alle 30 % ihmisen odotettavissa olevasta eliniästä?

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä