Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläkeläisten toimeentulo

Eläkeasiat yritetään sivuuttaa vaaleissa

Vaikka Suomessa on 1,5 miljoonaa eläkkeensaajaa, eläkekysymykset on jätetty varjoon vaaleissa. On kummallista, että näkyvimmissä vaalikeskusteluissa ei käsitellä koko aihetta ja vaalikoneissa ehdokkailta kysytään mielipidettä ainoastaan eläkekatosta.

Vaalitilaisuuksissa kuitenkin tapaa paljon eläkeläisiä, jotka ovat syystäkin vihaisia ja huolestuneita. Keskeisintä on eläkeläisten ostovoima arjessa. Puheenaiheina ovat eläkeindeksit ja poikkeuksellinen verotus.

Hiukan tarkennusta Eeva Johanna Elorannan kirjoitukseen

Eeva Johanna Eloranta (sosdem) on joko lukenut huonosti historiaa tai pyrkii poliitikon tavoin johtamaan äänestäjiä harhaan.

Paavo Lipposen ja Viinasen hallitus sääti ns. taitetun indeksin eläkkeiden vuosittaista korotusta ohjaamaan. Tämä väliaikainen (jo 18 vuotias) indeksi ottaa palkkaindeksistä 20 prosenttia ja inflaatiosta 80 prosenttiaja näin saatu indeksi tietty nostaa eläkkeitä palkkaindeksiä vähemmän.

Tuo väliaikainen kummajainen on laskenut eläkkeiden ostovoimaa pari prosenttia per vuosi ja niinpä eläkeläiset alkavat olla täysin pers-aukisia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä