Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläkeläisten asumistuen leikkaukset

Hallitus päättää, hallitus peruu - mutta miten sujuu hallitukselta rock'n'roll?

Tämän hallituksen piti olla ”hallitus, joka saa aikaan”. Aiempaa hallitusta syytettiin jahkailusta, mutta SSS-hallitus lupasi tehokasta toimintaa. Vauhtia onkin piisannut, mutta kuten niin monessa asiassa, ajatus ei usein pysy perässä vauhdin kasvaessa. Hallituksen esitykset ovat olleet kuin superpalloja, joiden liike on hurja, mutta suunta ennakoimaton.

Köyryselkäinen mummo

Kaukaa näen köyryselkäisen mummon kävelevän ohuen metsän takana kulkevaa väylää. Hänellä on mustat jalkineet. Mieleeni tulee aika sata vuotta sitten. Millainen joku oli silloin syntyessään. Miten hän sai alkunsa ja miksi. Ehkä syyksi riittää pelkkä sattuma. Tuo vanha nainen on nähnyt ja kokenut Suomen käymät veriset sodat. Hänellä on kaulassaan punakeltainen huivi ja käsissään ruskeat sormikkaat. Hän varmaankin söi nuorena silakkalaatikkoa ja oli kesäisin paljain jaloin. Hänen takkinsa on paksua ruskeaa kangasta. Köyryselkäisen mummon kävely on vaikeaa, mutta ihmeen päättäväistä.

Pieniä huomioita eläkekeskustelusta

Jos on seurannut keskustelua eläkkeistä ja niiden tulevaisuudesta, tämä keskustelu tuntuu olevan "kolmepiikkistä", jossa yksi huolenaihe koskee pieniä eläkkeitä, toinen keskisuuria ja kolmas suuria.

Miksi eläkeläisten asumistuki on muutettava yleiseen?

Suomalaisessa todellisuudessa ahdistuneisuus ei ole koskaan ollut näin massiivista kuin se nyt on. Kyse ei ole vain valtion budjettiraamien määritelmät siitä, mitä tuleman pitää, kyse on paljon suuremmasta.

Kyse on pelosta, poliittisten johtajien keinottomuudesta ja leikkausten kummallisuudesta.

Vasemmisto penää koulutusmäärärahojen palauttamista, oikeisto puolestaan haluaa työn massiiviseen vahvistumiseen.

Pieneläkeläisten asumistuki ja eduskunnan täyspalkkaiset lomat!

Hallitusneuvotteluissa valikoidut leikkaukset ovat ilmeisimminen kärjistetty niihin kansanryhmiin, joiden arvellaan elävän valtion varallisuutta häiriköivimmin. Salaisissa, tarkkaan vartioiduissa kabineteissa, päätöksiä valtion menojen alasajosta etsittiin 'miinaharvalla'.

Kolmen, vaalien voittajapuolueen ehdottomuudella, hymysuin esiteltiin KIPEÄT leikkaukset.

Konsensus oli määritelty LUOTTAMUKSEN ämpäriin.

Heinäkuun helteiden mentyä ja elokuun viljankorjuun ajan palattua, valtakunnan päättäjien yksioikoinen kaapistatulo ei hätkäytä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä