Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta EU politiikka

Jos kansallinen etu vaatii

Suuntaus, joka korostaa kansallista etua ja kulttuurillista tai etnistä identiteettiä on kovasti keskustelussa pinnalla. Mutta keskustelussa on valtava paradoksi, eikä kukaan suostu sitä selkeästi näkemään tai ymmärrä sitä.

Otetaan ja pilkotaan tuota hieman, eli kansallinen etu, mitä se on?

Onko kansallinen etu vaatia rajat kiinni, vai halua elää vapaassa maassa jossa on oikeuksia ja vapauksia, mutta myös vastuu.

Matteo Salvini vs Jean-Claude Juncker - sanansäilä lentää

EU:ssa ei kaikki ole aina miltä äkkiseltään ulospäin näyttää. Noin voitanee todeta, kun hiukkasen tutustutaan tarkemmin mitä on tapahtunut mm. komission ja Italian välillä Italian talousarvion hyväksymisen tiimoilla.

 

Paljastus Saksassa: Kreikan uudet lainahelpotukset maksavat jäsenmaille 34Mrd €

Välttääkseen kansan tuomion vaaleissa EU:n päättäjät pyrkivät salaamaan harjoitetun kelvottoman Kreikka-politiikan tulokset. Kesäkuussa näyteltiin peittelyoperaation viimeisin näytös kun EU:n johdolla tehtiin ”järjestelyjä” ministerien ja median vakuuttaessa Kreikan olevan terveellä tiellä eikä tarvitse enää lisää lainoja.

Koska Kreikka ei pysty maksamaan vanhoja lainoja, myönnettiin lainahelpotuksina vapautus lyhennyksistä ja koroista 15 vuodeksi.

Luotatko Sipilän hallituksen toimintaan?

EU parlamentissa on käsitelty ja hyväksytty Brexitin johdosta Britannialta poistuvien meppien määrästä jaettavaksi 27 meppipaikkaa neljälletoista jäsenmaalle, josta Suomelle yksi lisäpaikka. Ranska ja Espanja saisivat kumpikin viisi meppiä lisää. Tässä alustava esitys meppipaikkojen jaosta jäsenmaittain.

Tuleeko EU:ssa suunnanmuutos ja jos niin mihin suuntaan?

Taloussanomissa on verrattoman hauska kuvitus taloustoimittaja Jan Hurrin Näkökulmakirjoituksen yhteydessä.

Macronin lähes mahdoton tehtävä muutokseen

Mitä kertoo Ranskan presidentin vaalien äänestyskäyttäytyminen?  Macronin äänisaalis on 66 prosenttia ja Le Penin noin 34.  Huomattava on kuitenkin 11,5 prosenttia äänestyksessä annetut tyhjät äänet. Tyhjien äänien määrä on valtava.  Vielä on huomioitava äänestysaltiivisuuden alhaisuus, joka oli noin 65 prosentin luokkaa, kun se edellisissä vaalaissa oli 72.  Äänestämättä jättäneiden määräkin on suuri, 25,4 prosenttia.

http://yle.fi/uutiset/3-9596927

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä