Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta EU ja maahanmuuttopolitiikka

Sananen suomalaisuuden määritelmästä

Olisinko minä somalialainen, jos muutan Somaliaan ja täyttäisin kansalaisuuden määritelmät heidän kulttuurin mukaisesti? En, olisin korkeintaan Somaliassa asuva suomalainen. Onko Suomessa asuva somali suomalainen, jos hän täyttää kansalaisuuden määritelmät? Ei, hän on korkeintaan Suomessa asuva somali. Tämä keskustelu voitaisiin välttää, jos raja- ja palautuspolitiikka toimisi Euroopassa.

Sisäministeri Ohisalo: Houkutteleva "punainen matto" turvapaikanhakijoille?

 

TURVAPAIKKAPROSESSIA KOSKEVA SELVITYS 27.6.2019 (OWALGROUP)

- - "Tiivistelmä havainnoista ja johtopäätöksistä

Niin vireillepano-, hallinto-kuin valitusvaiheistatunnistettiin useita kehittämistarpeita.

Ilmastonmuutos vs Ihmismuutto

https://www.iltalehti.fi/saauutiset/a/514efa88-643b-4938-ae02-365409d5149c

 

Eikö olisi parempi antaa ilmastonmuutoksen tapahtua, siis ilmasto on muuttunut aina, joten ei tää nopeutunut vuosituhansia kestävä prosessi voi mitenkään olla ihmisen aikaansaannosta parissa sadassa vuodessa. Ja mikäli niin on, ettei ihminen ole tätä saanut aikaan, niin miksi tehdä asialle mitään?!

Todella huolestuttavaa väestökehitystä

Tämä asia tulee varmasti silmille jo tällä vaalikaudella (vasta).  On ihme, ettei ole tullut jo aikaisemmin.  Joko tästä ei haluta tai uskalleta puhua.  Saattaa olla tietysti myös, että tämän asian suhteen ollaan täysin "kädettömiä" ja neuvottomia.

Oheisena lainaus viimeisimmästä tilastotiedosta.

"Tuottaja:

Tilastokeskus

Tiedot:

Ympäristön- ja lastensuojeluasiat ovat jäämässä ulkomaalaisasioiden jalkoihin

 

"Korkeinta hallinto-oikeutta työllistävät nykyään eniten turvapaikka- ja muut ulkomaalaisasiat." (Hämeen Sanomat 20.3.2019, maksumuurin takana)

- - "Eniten KHO:ta työllistävät ulkomaalaisasiat. Niiden osuus viime vuonna saapuneista tapauksista oli 60 prosenttia. Suurin osa koskee Maahanmuuttoviraston kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.

Aktivointi direktiivi

Siis hetkinen - taasen humanismi = nimenomaan se yltiö sellainen, tursuaa joidenki puolueiden hallitusohjelmiin lisättäväviksi ja millä nimikkeellä ne sitten ujutetaankaan vierasväen suomeen saamiseksi?

 

Moderaattorit herätkää! Missä on suomalainen väittelykulttuuri?

Suomalainen väittelykulttuuri tarvitsee herätyksen. Olen kyllästynyt vaalipaneeleihin, joissa ei väitellä, eikä keskustella, vaan ehdokkaat saavat vuorotellen esittää omia mielipiteitään. Uskon, että monet kansalaiset ovat myös.

Migrant talesin anna hukkua -lista on poliittisen propagandan oppimateriaalia

Migrant tales -blogi on julkaissut euroehdokkaiden nimillä, kasvoilla ja tunteisiin vetoavilla hukkuneiden kuvilla sekä tarinalinkeillä varustettuja listoja ehdokkaista, jotka ovat Alma median vaalikoneessa vastanneet kysymykseen “EU:n velvollisuus on pelastaa kaikki hukkumisriskillä Välimeren ylittävät Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset” joko täysin eri mieltä, eri mieltä tai valinneet neutraalin vaihtoehdon.

"Onko EU:lla velvollisuus pelastaa kaikki Välimeren ylittävät siirtolaiset?"

"Onko EU:n velvollisuus pelastaa kaikki hukkumisriskillä Välimeren ylittävät Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset?"

Tämä on Alma Median vaalikoneen 13. kysymys. Kysymys on tärkeä mutta myös vaikea. Jokainen ihminen on pelastamisen arvoinen. Kuvittele, että kävelet maantiellä ja kohtaat ihmisen, joka on hengenvaarassa. Totta kai sinulla on velvollisuus auttaa. Liikenteessä jokainen ajoneuvon kuljettaja on tieliikennelain mukaan velvollinen kuljettamaan loukkaantuneen hoitoon.

Miksi vihreät?

Äänestän teitä vihreitä kuntavaaleissa, mutta valtakunnanpolitiikassa en voi sitä tehdä. Kannatatte pyöräteiden ja luonnonsuojelualueiden lisäksi erittäin paljon meidän kaikkien hiilijalanjälkeä lisääviä lakeja. Käyn alla läpi, mitä ne ovat ja miten ne vaikuttavat ympäristöön.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä