Epäilevä Tuomas

Kaikki blogit puheenaiheesta Autokauppa

Auton ostamisen sietämätön keveys

Blogi / Uusi Suomi                                                                                                                                02.01.2019

 

 

Autokaupan purku 14 vrk

Minun on ollut tarkoitus kirjoittaa tästä aiheesta jo jonkin aikaa, mutta sain kyseisen Kuluttajariitalautakunnan päätöksen vasta tällä v

Käytetyn auton takuu

Käytetyn auton takuu

Tässä artikkelissa avaan sitä mitä takuu, varsinkin käytetyn auton takuu, on ja onko siitä autokaupoilla jotain hyötyä. Jäljempänä kirjoitettu koskee ainoastaan tilanteita, joissa myyjä on elinkeinonharjoittaja ja ostaja on kuluttaja.

Autokaupan purku

Olet ostanut käytetyn auton, jonka moottori rikkoutuu seuraavana päivänä tai viiden kuukauden kuluttua. Valitat asiasta autoliikkeeseen ja autoliike kertoo sinulle, että se korjaa auton, mutta sinun on maksettava korjauksesta puolet tai enemmänkin. Voiko tämä olla oikein?

Auton ostaminen yksityishenkilöltä vai autokaupasta

Perävalotakuu vai lain antama suoja autokaupassa

Monella meistä on vieläkin se virheellinen käsitys, että auton ostaminen yksityiseltä henkilöltä tarkoittaa oikeusturvan puuttumista kokonaan. Niin kutsuttu ”perävalotakuu” on varsin yleinen olettama yksityisten välisessä autokaupassa. Tosin sanoen vastuu autosta katoaa samalla, kun auton perävalot katoavat näköpiiristä.

Kauppalaki yksityishenkilöiden välisissä autokaupoissa

Mutta missä on Juha Sipilä?

Mutta missä on Juha Sipilä?

*

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin eilen (19.1.2017) esittelemä selvitys Suomen väylien omistusoikeudesta ja ylläpidon rahoituksen järjestelyistä (LIVE) herättää erinäisiä kysymyksiä:

Missä on pääministeri Sipilä?

Bernerin ainutlaatuinen saavutus?

Harva ministeri on Suomen historiassa saanut aikaan vastaavaa seurausta yhdelle kaupan alalle. Hän onnistui pysäyttämään nimittäin autokaupan totaalisesti selvityksellään. Bernerin selvitys muuttaisi koko autoverotusta ratkaisevasi., mutta vasta ensi vuoden alusta. Nyt sitten saamme seurata vierestä, kuinka kauan autokauppojen ja kauppiaiden "lomsa" kestää ilman minkäänlaista tulorahoitusta?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005052659.html

 

Oma henkilöautomerkki Suomeen

Uusien henkilöautojen ostamisessa usein kritisoidaan sitä, että siinä karkaa paljon rahaa ulkomaille. Jos suomalaisilla olisi oma henkilöautomerkki, niin voitaisiin kaikki ajaa omilla Sisun katumaastureilla ja ehkäpä saada niitä jopa ulkomaille kaupattua.

Uudenkaupungin Mersutehdas on todistanut, että kyllä Suomessa kannattaa ainakin luksusautoja rakentaa. Olisiko markkinoilla tilaa oikeasti pohjoisiin olosuhteisiin suunnitellulle ikiliikkujalle? Olihan ruotsalaisillakin omat melkein menestystarinansa.

Voisin kuvitella todellisen modernin Suomiauton olevan:

Vahingonkorvaus henkilöauton kaupassa

Kyseessä on varsin yleinen kuluttajariita. Ostat käytetyn auton ja se hajoaa muutaman kuukauden tai vuoden kuluttua ostohetkestä. Kuka viasta vastaa ja mikä on vahingonkorvaus?

Olen tähän artikkeliin etsinyt kaksi varsin perinteistä kuluttajariitalautakunnan käsittelemää tapausta aiheesta. Toisessa on kysymyksessä BMW:n alustan osien rikkoutuminen ja toisessa Peugeotin moottorin rikkoutuminen.

Vahingonkorvaus – Kuluttajariitalautakunta – Alustanosien kestäminen

Hallituksen autoverouudistus hyydyttää autokaupan?

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tänään jakaa tulevan autoveron alennuksen tasasuuruisiin eriin neljälle tulevalle vuodelle.

Ratkaisu tietysti tämäkin, mutta itse uskon sen hyydyttävän autokauppaa lähivuosiksi. Mielestäni kertarysäys olisi ollut parempi. Nyt monet siirtävät uuden auton hankintaa parilla vuodella. He jäävät odottamaan tulevaa veron alentamista, mutta myös tekniikan kehittymistä ja päästöjen vähenemistä sen myötä.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/autoveron-alentaminen-alkaa-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä