Epäilevä Tuomas

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 12 min 31 s sitten

Näkökulma: Jari Lindströmille voi nyt käydä köpelösti

1 tunti 24 min ago

Työministeri Jari Lindström (sin.) voi jäädä eduskunnan ulkopuolelle seuraavissa vaaleissa.

Sinisten puoluehallituksen jäsen, kansanedustaja Kaj Turunen ilmoitti loikkaavansa kokoomuksen. Muu sinisten puoluejohto veti herneet nenäänsä, syytti hallituskumppania likaisesta pelistä ja vaati tapaamista hallituspuolueiden kesken. Väläyteltiin sanaa hallituskriisi.

”Joukkopako sinisistä on alkanut” – Tutkijat ennustavat lisää loikkauksia

2 tuntia 59 min ago

Tutkijat arvioivat, että Kaj Turusen loikkaus sinisistä kokoomukseen saattaa olla vasta alkua. Teon johdosta siniset ovat todenneet hallitusluottamuksen heikentyneen.

Tutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta pitää sinisten reaktiota loogisena. Turunen kertoi tiedotteessaan keskustelleensa aikeistaan kokoomuksen varapuheenjohtajan Janne Sankelon kanssa jo helmikuussa.

Kansanedustaja: ”Kasvispihvit” kiellettävä – eläinperäisten tuotteiden nimet pannaan kasvisruoissa

4 tuntia 5 min ago

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) tivaa hallitukselta toimia kieltää kasvisruokien markkinointi eläinperäisten tuotteiden nimiä muistuttavilla nimillä.

Sinisten kansanedustaja: Näinkö paljon kokoomus pelkää Harkimoa?

4 tuntia 40 min ago

Hallituspuolue Sinisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala ihmettelee kokoomuksen motiiveja ottaa vastaan Sinisistä loikannut kansanedustaja Kaj Turunen näin herkällä hetkellä.

Saarakkalan mukaan hallituspuolueiden välinen loikkaus on herättänyt aiheellisia kysymyksiä siitä, ”onko joillakin tahoilla hallituksen piirissä halu saada hallitus kaatumaan jonkin tekosyyn varjolla, jotta voitaisiin väistää vaikean valinnanvapauslakipaketin loppuunkäsittely eduskunnassa”.

Juha Sipilä ja Antti Kaikkonen kutsuvat tilannetta vakavaksi: ”Syytä puhua asiat halki”

4 tuntia 49 min ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen puhuvat päivän loikkausuutisesta vakavana tilanteena.

Sipilä on kommentoinut asiaa vierailullaan Vaasassa, kertovat Pohjalainen, Ilkka ja Yle.

Petteri Orpo paljasti Turusen loikkauksen aikataulut – rauhoittelee Sinisten ”salaliittoa”

5 tuntia 2 min ago

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo uskoo, että Kaj Turusen loikkaus saadaan käsiteltyä hallituspuolueiden välillä. Hän vakuutteli muun muassa Iltalehden välittämässä tiedotustilaisuudessaan, että maassa ei ole käynnissä hallituskriisiä.

Näkökulma: Loikkari Kaj Turuselle löytyi ammottava markkinarako

5 tuntia 56 min ago

Sinisestä tulevaisuudesta kokoomukseen loikannut kansanedustaja Kaj Turunen sanoo, että ”siirtymiseni taustalla ei ole suurta dramatiikkaa, vaan olen jo pidemmän aikaa todennut, että kokoomuksen politiikka vastaa parhaiten minun omaa ajatteluani”.

Varmaan näinkin. Turunen on taustaltaan yrittäjä, joille kokoomuslainen ajattelu sopii varsin usein.

Huomionarvoista kuitenkin on, että hän on ”sataprosenttisesti eteläsavolainen ja savonlinnalainen kansanedustaja”, kuten hän on itse kuvaillut.

Sinisten Simon Elo: ”Hallituksen sisäinen luottamus vaakalaudalla”

6 tuntia 9 min ago

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoi Twitterissä kuulleensa Kaj Turusen (sin.) loikkaamisesta kokoomukseen vain vähän ennen kokoomuksen eduskuntaryhmän kello 12 alkanutta tiedotustilaisuutta. Elon mukaan hallituksen sisäinen luottamus on nyt vaakalaudalla.

 

Kansanedustaja @KajTurunen on päättänyt siirtyä kokoomukseen. Hän ilmoitti minulle asiasta hetki sitten. Hallituksen sisäinen luottamus on vaakalaudalla.

Jussi Halla-aholta heti piikki sinisille: ”Rotat loikkivat uppoavasta laivasta”

6 tuntia 17 min ago

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tarttui heti sinisten ahdinkoon Kaj Turusen ilmoitettua loikkauksesta kokoomukseen.

Halla-aho irvailee asiasta Twitterissä.

– Rotat kuulemma loikkivat uppoavasta laivasta. Tai tässä tapauksessa voidaan kai puhua sukellusveneestä, hän twiittaa.

– Se on taidetta, kun Sampo Terho puhuu haastattelussa likaisesta pelistä, salailusta, loikkaamisesta, luottamuksesta ja pettymyksestä.

Siniset ovat varoittaneet luottamuksen kärsineen hallituksessa loikkauksen johdosta.

Lue lisää:

Sampo Terho haukkuu kokoomuksen ”likaisen” pelin – Siniset väläyttää vaikeuksia sotelle ja hallitukselle

6 tuntia 36 min ago

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho on pettynyt Kaj Turusen loikkauspäätökseen ja toteaa luottamuksen hallituksessa kärsineen.

Turunen ilmoitti juuri päättyneessä tiedotustilaisuudessa loikkauksestaan. Lue lisää: Yllätyspaukku: Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen – Siniset varoittaa hallituskriisistä

Yllätyspaukku: Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen – Siniset varoittaa hallituskriisistä

7 tuntia 7 min ago

Kansanedustaja Kaj Turunen siirtyy Sinisistä Kokoomukseen. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokisen mukaan Turunen on hakenut Kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyyttä. Kalle Jokinen toivottaa Kaj Turusen tervetulleeksi Kokoomuksen eduskuntaryhmään.

Kaj Turusen mukaan ratkaisu on pidemmän ajan harkinnan tulos.

– Harkintani alkoi viime kesänä. Tämän vuoden helmikuussa aloin pohtia asiaa vakavammin. Olen itse ollut aloitteellinen ja otin asian esille keskusteluissamme ystäväni, kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelon kanssa, Turunen sanoo tiedotteessa.

Hjallis Harkimo vastaa rahoituskysymyksiin – 30 000 euron raja ei vaikuta Liike Nytiin

7 tuntia 20 min ago

Viime viikon torstaina kokoomuksesta eronnut ja poliittisen liikkeen Liike Nytin pystyyn laittanut Hjallis Harkimo kertoo rahoittaneensa Liike Nytin toiminnan toistaiseksi kokonaan itse.

– Olen itse rahoittanut tähän päivään mennessä ennen kuin alamme hakea rahoitusta. Ei siinä sen ihmeellisempää, Harkimo kommentoi Uudelle Suomelle.

Toistaiseksi rahaa ei ole kulunut Harkimon mukaan ”oikein mitään”. 

Työttömyyskassan johtaja: Palkanmaksua muutettava – hitaus aiheuttaa työttömille ongelmia

9 tuntia 10 min ago

Työnantajien jähmeät palkanmaksukäytännöt aiheuttavat ongelmia sovitellun päivärahan maksamisessa, kritisoi Suomen Elintarviketyöläisten työttömyyskassan johtaja Jenni Korkeaoja SAK:n julkaisemassa jutussa.

Lokakampanjan täyskäännös – KL: Venäläislehti yllätti ja herkesi ylistämään Fortumia

9 tuntia 52 min ago

Venäjällä virinnyt lokakampanja valtionyhtiö Fortumia vastaan näyttäisi tehneen täyskäännöksen, kertoo Kauppalehti.

Tuulivoiman määrä räjähtämässä: 23 miljardin suunnitelmat – sähköpotti 15 500 MW

10 tuntia 26 min ago

Suomessa suunnitellaan tällä hetkellä tuulivoimahankkeita noin 15 500 megawatin edestä, kertoo Talouselämä. Investoinnit olisivat toteutuessaan noin 23 miljardia euroa, selviää Suomen Tuulivoimayhdistyksen (STY) listauksesta.

Hankkeista 7300 MW:lla on jo kunnan myöntämä kaava tai rakennuslupa. Valmiiksi kaavoitettujen ja luvitettujen hankkeiden määrä on yli kolminkertainen Suomessa nyt rakennettuun tuulivoimakapasiteettiin nähden. Hankkeiden tuottama sähkö kattaisi yli kaksi kolmasosaa Suomeen viime vuonna tuodusta sähköstä.

Vakava yliajo: 10 kuollut ja useita loukkaantunut Kanadassa – ”Näky oli kuin sotatantereelta”

11 tuntia 15 min ago

Kymmenen ihmistä on kuollut ja 15 loukkaantunut pakettiauton ajettua jalankulkijoiden päälle Torontossa Kanadassa.

Välikohtaus tapahtui paikallista aikaa puoli kahden maissa iltapäivällä maanantaina. Paikallisen poliisin mukaan teko näyttää olevan tahallinen.

Epäilty on CNN:n mukaan 25-vuotias Alek Minassian Ontariosta. Hänet otettiin kiinni alle puoli tuntia poliisin saatua hätäpuhelun tapahtuneesta.

Leijonille mielenkiintoisia lupauksia viimeiselle MM-leiriviikolle

23.4.2018 22:49

Leijonien kokoonpano Suomessa ja Ruotsissa tällä viikolla pelattavaan EHT-turnaukseen julkaistiin maanantaina. Jo aiemmin olikin tiedossa, että NHL-hyökkääjistä Teuvo Teräväinen liittyi maajoukkueen vahvuuteen tiistaina ja Sebastian Aho perjantaina.

Suomen ryhmässä riittää hyvin nuoria superlupaavia pelaajia. 18-vuotias puolustaja Henri Jokiharju esiintyi edukseen jo viime viikolla Tshekin Pardubicessa pelattavassa turnauksessa. Tällä viikolla Leijoniin liittyvät puolustajista myös nuorten 2016 maailmanmestari Olli Juolevi sekä olympiakisoissa pelannut 18-vuotias Miro Heiskanen.

Tappara selvisi ensimmäisestä ottelupallosta

23.4.2018 21:22

Tappara oli sitä kuuluisaa terästä jääkiekon Liigan neljännessä finaaliottelussa, kun joukkue oli pakkovoiton edessä. Tappara voitti Kärpät Hakametsässä 2-0 ja kavensi otteluvoitot 1-3:een. Ottelusarja jatkuu ainakin vielä tiistaina.

Molemmat maalinsa Tappara teki toisessa erässä. Kiekon laittoivat häkkiin Jere Karjalainen ja Juhani Jasu.

Dominik Hrachovina torjui uransa seitsemännen nollapelinsä pudotuspeleissä. Hän siirtyi Liigan pudotuspelien kaikkien aikojen nollapelitilastossa jo kolmanneksi.

Ex-meppi romuttaisi nykyisen europarlamentin: Edustajat suoraan jäsenmaiden parlamenteista?

23.4.2018 19:46

Pitkäaikainen europarlamentin jäsen Eija-Riitta Korhola toivoisi europarlamentin muodostuvan jatkossa jäsenmaiden parlamentin jäsenistä. Tällöin poliitikot joutuisivat hänen mukaansa kantamaan nykyistä enemmän vastuuta EU:n päätöksistä.

Yle: Teuvo Hakkarainen saamassa syytteen Veera Ruohon tapauksesta

23.4.2018 18:30

Yleisradion mukaan kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) on saamassa syytteen kansanedustajakollegansa Veera Ruohon (kok.) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Kumpikaan osapuoli ei vielä maanantaina ollut tietoinen syyteharkinnan lopputuloksesta.

Ylen tietojen mukaan Hakkaraiseen kohdistunut syyteharkinta valmistui viime viikon lopulla ja on nyt siirretty Helsingin käräjäoikeuteen. Ylen mukaan Hakkarainen siis joutuu oikeuteen vastaamaan syytteeseen.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset