Epäilevä Tuomas

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 47 min 2 s sitten

Jesse Joensuusta tuli maalitykki – Jokereilta hurja nousu

18.10.2018 23:18

Jokerit päätti kolmen ottelun vieraskiertueensa voittoon torstaina Nizhni Novgorodissa. Paikallinen Torpedo taipui Brian O’Neillin tekemällä jatkoaikamaalilla 4-5.

Torpedo siirtyi kolmannessa erässä jo 4-2 -johtoon. Jesse Joensuu teki sen jälkeen kaksi maalia tasoittaen ottelun 11 sekuntia ennen loppua 4-4:ään.

Lewis Hamiltonin mestaruus katkolla sunnuntaina

18.10.2018 20:17

Formula ykkösten kauden neljänneksi viimeinen kilpailu ajetaan ensi sunnuntaina Texasin Austinissa. Jännitys keskittyy siihen, varmistaako Lewis Hamilton viidennen maailmanmestaruutensa.

Hamilton johtaa MM-sarjaa 67 pisteen erolla toisena olevaan Sebastian Vetteliin. Vielä kesällä Vettel oli pisteissä kärjessä, mutta viimeisestä seitsemästä kisasta Hamilton on voittanut kuusi.

Lehti: Stubbille ikäviä uutisia – EPP:n valtiojohtajat tukevat kilpailija Weberiä

18.10.2018 19:49

Alexander Stubbin mahdollisuudet eurooppalaisen EPP-puolueen kärkiehdokkuuteen hupenevat, kun kilpailija Manfred Weber on vahvistanut kannatustaan, Kauppalehti kertoo.

Saksalainen Weber on saanut tuekseen jo kahdeksan maan johtajat, kertoo verkkolehti Politico vedoten EPP-lähteisiin.

Professori löysi irtisanomislaista pahan ongelman: ”Tämä ei enää ole työntekijästä johtuva irtisanominen”

18.10.2018 19:09

”Eikö ole varomattomasti kirjoitettu?”. Näin kysyy Turun yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen lukiessaan hallituksen lakiluonnosta irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä.

Carl Bildt Naton suurharjoituksesta: ”Suomi ja Ruotsi rikkovat viimein kylmän sodan aikaisen doktriinin”

18.10.2018 18:50

Norjassa järjestettävä puolustusliitto Naton monikansallinen Trident Juncture -sotaharjoitus on merkki siitä, että Skandinavian maat ovat viimein jättämässä taakseen kylmän sodan aikaisen puolueettomuuden doktriininsa, kirjoittaa Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt kirjoituksessaan Project Syndicate -sivustolla. Skandinavialla hän tarkoittaa myös Suomea.

Paavo Väyrynen avautuu: Tiedotustilaisuuteen ei tullut yhtään toimittajaa – eduskunnassakin ”outo tilanne”

18.10.2018 16:50

Eduskunnan pienryhmillä ei ole helppoa, tuo oman eduskuntaryhmänsä muodostanut Paavo Väyrynen esiin blogissaan. Väyrynen ihmettelee uutiskatvetta, johon on joutunut, sekä eduskunnan uutta puheenvuorosääntöä.

”Kaiken huippu oli eduskuntaryhmämme Helsingissä elokuun lopulla pitämä kesäkokous. Tiedotustilaisuuteemme ei tullut ainuttakaan toimittajaa. Hyvin uutisarvoinen kannanottommekaan ei saanut julkisuutta”, Väyrynen ihmettelee Puheenvuoron blogissaan.

Suomi kieltämässä kivihiilen 1.5.2029 – Rankin isku Helsinkiin, haukuttu Helen valittaa aikataulua

18.10.2018 16:11

Hallitus on torstaina esittänyt, että kivihiilen käyttäminen sähkön- ja lämmöntuotannossa kielletään Suomessa 1.5.2029 alkaen. Esitys kivihiilikiellosta on nyt lähetetty eduskuntaan.

Samalla annettiin esitys, jolla ”edistetään biopolttoaineiden käyttöä liikenteessä sekä biopolttoöljyn käyttöä lämmityksessä ja työkoneissa”.

”Olin yksi MV-lehden maalituksen kohteista” – Janitskinin rahahanat sulkenut haluaa 3 lakimuutosta

18.10.2018 15:44

MV-vihasivuston Ilja Janitskinin masinoiman vihakampanjan kohteeksi joutunut Hanna Huumonen kokee saaneensa erävoiton oikeudessa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Ilja Janitskin muun muassa Huumosen törkeästä kunnianloukkauksesta yhden vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomiolla ei ole vielä lainvoimaa.

”Minä olin yksi kymmenistä asianomistajista ja MV-lehden vuosia kestäneen maalittamisen kohteista”, Huumonen toteaa blogissaan.

Jupakka Vaasan sairaalasta: Unohtuiko hallitukselta Sauli Niinistön vakava viesti?

18.10.2018 13:58

Hallitukselta on jäänyt kotiläksyt tekemättä liittyen Vaasan keskussairaalaan ja sote-uudistukseen, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistön kielellisistä oikeuksista antama lausuma on näyttänyt kokonaan unohtuneen. Näin sanoo rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson Uuden Suomen haastattelussa.

Ilja Janitskinille iso lasku – pelkästään Sanomalle 75 000 euron korvaukset

18.10.2018 13:01

MV-vihasivuston perustaja Ilja Janitskin tuomittiin vankeustuomionsa yhteydessä mittaviin vahingonkorvauksiin eri asianomistajille. Suurimman korvaussumman Janitskin joutuu maksamaan mediayhtiö Sanomalle tekijänoikeusrikkomusten vuoksi.

Johan Bäckmanille tuomio toimittaja Jessikka Aron vainoamisesta: 1 vuosi ehdollista, 22000€:n korvaukset

18.10.2018 12:18

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut MV-lehtijupakkaan liittyen kohudosentti Johan Bäckmanin yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeuden mukaan Bäckman syyllistyi Ylen toimittaja Jessikka Aron törkeään kunnianloukkaukseen, yllytykseen törkeään kunnianloukkaukseen sekä vainoamiseen.

Tuomio tuli: Ilja Janitsikinille 1 v 10 kk ehdotonta

18.10.2018 12:08

Helsingin käräjäoikeus kertoo tuominneensa Ilja Janitskinin yhden vuoden kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen yhteensä 16 eri teosta liittyen MV-lehden toimintaan. Kolmen syytekohdan osalta syyte on hylätty. Käräjäoikeus on lisäksi tuominnut Johan Bäckmanin yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi MV-lehden keskustelufoorumin ylläpitäjä ja Janitskinin sijaisena toiminut henkilö tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Yhden vastaajan osalta syyte on hylätty.

Vaasa-äänestys kuumensi tunteet: ”Merkki hyvin raa'asta hallituksen valtapolitiikasta”

18.10.2018 11:43

Rkp:ssä ollaan tyrmistyneitä siitä, että hallituspuolueet keskusta, kokoomus ja siniset äänestivät tänään eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa Vaasan keskussairaalan laajaa ympärivuorokautista päivystystä vastaan.

Superin väite: Kello 4 herännyt vanhus saa aamiaisen ja lääkkeet klo 12 – ”Hoitajia painostetaan vaikenemaan”

18.10.2018 11:22

Lähi- ja perushoitajaliitto Super kertoo tekemänsä kyselyyn nojaten, että yksityisten hoivayritysten omavalvonta ei toimi.

Kysely Attendolla, Mehiläisessä ja Pihlajalinnassa työskenteleville liiton jäsenille kartoitti työntekijöiden kokemuksia muun muassa työn kuormittavuudesta ja omavalvontasuunnitelman toteutumisesta. Super toteutti kyselyn elokuussa 2018. Vastauksia saatiin kaikkiaan 1547, liitto kertoo.

”Miksi järeä ase suunnataan nyt sairaimpien hoitamiseen?” – Sairaalapomolta havahduttava kysymys Ylellä

18.10.2018 10:52

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen hämmästelee, miksi Julkisten ja hyvinvointialojen liiton julistama kaksipäiväinen poliittinen lakko kohdentuu maakunnan sairaimpiin ihmisiin. Lakko kohdentuu ruokapalveluihin ja siivoukseen päiväkodeista vanhuspalvelun yksiköihin.

”Suoraan sanoen on pakko kysyä, että onko tässä harkintakyky jossain suunnassa pettänyt”, Kinnunen sanoo Yle Radio 1:n Ykkösaamussa.

Poliisi: Tesoman surma siirtyy nyt syyteharkintaan – tutkittu murhana

18.10.2018 09:51

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa saaneensa päätökseen Tesoman henkirikostutkinnan ja tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Henkirikos tapahtui 28.–29.12.2014. Poliisi tutki asiaa murhana tekopaikalla tehtyjen havaintojen perusteella.

Sipilä brexit-neuvotteluista: ”Tätäkään kokousta ei olisi tarvinnut pitää”

18.10.2018 09:44

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi pettyneensä Brysselissä pidettyyn brexit-kokoukseen.

”Tätäkään kokousta ei olisi tarvinnut pitää”, Sipilä kommentoi.

EU-johtajien huippukokous alkoi brexit-aiheisella tilannekatsaukselle. Kokouksen alkuun Theresa May toi oman viestinsä, joka muun muassa paikalla olleen Euroopan parlamentin puhemiehen Antonio Tajanin mukaan ”ei sisältänyt mitään uutta”.

EU-maat eivät myöskään lyöneet lukkoon marraskuun kokousta, ”koska ei tiedetä, tuleeko edistystä”, Sipilä sanoi.

Suomen työtaistelun seuraus: saksalainen satama jo aivan täynnä autoja

18.10.2018 08:37

Saksan Travemünden satama täyttyy sadoista Suomeen tulossa olevista uusista ja käytetyistä autoista. Ne eivät mahdu ajoissa laivoihin Suomen AKT:n ja Teollisuusliiton ylityökieltojen seurauksena.

Ylityökiellot ovat vastalause hallituksen lakiesitykselle, joka uhkaa heikentää alle 20 hengen työpaikkojen työntekijöiden irtisanomissuojaa.

Varustamokonserni Finnlines pyrkii ratkaisemaan kuljetuskapeikkoa, mikä ei käy käden käänteessä.

Taloustieteen professori ihmettelee: ”Valtiovalta tukee ay-liikettä runsaasti – on jo aika purkaa”

18.10.2018 08:15

Taloustieteen professori Matti Virén ihmettelee Puheenvuoro-blogissaan sitä, että ay-liike osoittaa mieltään hallitusta vastaan, vaikka valtiovalta tukee sitä runsaskätisesti.

Juha Sipilä nostaa esiin kolmikantariitelyn – ”Lakoilla vastustetaan politiikkaa, joka on tuonut Suomeen uusia työpaikkoja”

18.10.2018 07:42

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) toistaa jälleen, että irtisanomislaiksi kutsutun hallituksen lakihankkeen taustalla on neuvottelu työaikalaista.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset