Epäilevä Tuomas

Veteraanijärjestöjen rahat on käytettävä sotaveteraanien hyväksi

Helsingin Sanomien mielipidepalstalla on viime aikoina käyty keskustelua sotaveteraanijärjestöjen rahoista. Rahoista on kiinnostunut ainakin sotaorpojen yhdistys, myös rauhanturvaajat ovat järjestäneet itselleen veteraanistatuksen.

Suuri määrä palveluksessa olevia varusmiehiä määrätään edellen osana palvelustaan "Sotiemme veteraanit" -rahankeräykseen, jossa kierretään ovelta ovelle keräämässä rahaa suomalaisten sotaveteraanien hyväksi. Vaikka tarkoitus on sinänsä hyvä, on epäselvää miten veteraanikeräys nykyään liittyy maanpuolustukseen.

Sotaveteraanijärjestöjen väitetään joskus istuvan miljoonaomaisuuden päällä. Tämä ei varsinaisesti pidä paikkaansa: veteraanijärjestöt ovat käyttäneet toimintaansa lähes kaiken varallisuutensa. Tilanne on kuitenkin muuttumassa jo lähivuosina. Nuorimmatkin toiseen maailmansotaan osallistuneet veteraanit (eli se ikäluokka joka sodan päättymisvuonna 1945 oli 17-18 -vuotiaita) ovat jo 91-vuotiaita.

Toisen maailmansodan sotaveteraanien määrä hupenee nopeasti ja veteraanijärjestöillä alkavat olla käsillä viimeiset hetket käyttää rahat oikeaan tarkoitukseen. Siihen tarkoitukseen, johon ne alun perin on kerätty.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset