Epäilevä Tuomas

Kokoomusnuoret tukevat Eroa ylioppilaskunnasta -kampanjaa

Julkaisimme muutaman Liberaalipuolueen aktiivin kanssa heinäkuussa Eroa ylioppilaskunnasta -kampanjan ja eroaylioppilaskunnasta.fi-nettisivun, jolla voi lähettää "eroilmoituksen" ylioppilaskuntaan. Sain eilen tietää, että Kokoomusnuoret ovat toissapäivänä julkaisseet eroaylioppilaskunnasta.com-sivuston. Pidän hienona, että myös Kokoomusnuoret ovat tarttuneet tähän tärkeään asiaan. Kokoomusnuorten ulostulosta paistaa jossain määrin läpi se, että he vastustavat pakkojäsenyyttä enemmän eriävien poliittisten mielipiteiden vuoksi — Liberaalipuolueelle tärkeää on perustuslain vastaisen pakollisuuden vastustaminen.

 


eroaylioppilaskunnasta.fi-lentolehtinen

 

Pakkojäsenyys on räikeässä ristiriidassa perustuslain kanssa — perustuslaillisuutta on viimeksi käsitelty perustuslakivaliokunnassa 20 vuotta sitten. Tämän 20 vuoden aikana ovat muuttuneet sekä perustuslain tulkinta että ylioppilaskunnan rooli. Ne perusteet joilla pakkojäsenyys meni 20 vuotta sitten läpi eivät enää päde — ylioppilaskunnat tekevät nykyään entistä enemmän sellaisia asioita joihin laki ei niitä velvoita.

Juuri nyt, kun Tampereella ja Lappeenrannassa suunnitellaan yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhdistämistä,  on oikea aika pitää pakkojäsenyyttä esillä. Pakkojäsenyys todennäköisesti lähtee jos yhdistyminen toteutuu ja yliopistolakia pitää muuttaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Hyvä hyvä. Itsekin kirjoitin aikoinaan blogin miten pakollinen ylioppilaskunnan jäsenyys alkoi rikkomaan perustuslakia viimeistään silloin, kun se alkoi julistamaan ismejä.
http://aleksiparkkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset