Epäilevä Tuomas

Viskipuolue puoluerekisteriin

  • Viskipuolue puoluerekisteriin

Suomen tulevaisuus näyttää todella huolestuttavalta. Nykyiset eduskuntapuolueet eivät tunnu saavan muutosta aikaiseksi ja ovat muutenkin kykenemättömiä ajamaan tämän maan kokonaisetua. Tämän vuoksi perustimme vuoden 2014 lopussa Kansallinen Viskipuolue ry -nimisen yhdistyksen, jonka tavoitteena on vastustaa eturyhmäpolitiikkaa ja edistää yksilön ja yrittämisen vapautta sekä tutkittuun tietoon perustuvaa järkiperusteista päätöksentekoa.

Veimme 11. helmikuuta noin 5300 allekirjoitettua kannattajakorttia oikeusministeröön ja jätimme hakemuksen puoluerekisteriin pääsemisestä. Sen seurauksena Kansallinen Viskipuolue r.p. merkittiin muutama päivä sitten puoluerekisteriin.

Puoluerekisteriin merkitseminen huomioitiin useimmissa medioissa. Kävin myös itse YLE Puheen haastateltavana Pasilassa (http://areena.yle.fi/1-3365611). Monissa uutisissa ensimmäisenä hehkutettiin sitä, että puolue vaihtaa nimensä heti kun se on hyväksytty puoluerekisteriin. Nimenmuutos edellyttää kuitenkin sääntömuutosta, joka vaatii ⅘ enemmistön puoluekokouksessa. Ei ole siis mitään varmuutta siitä, että nimi vaihtuu. Tällä hetkellä puolueen jäsenistön keskuudessa on palloteltu esimerkiksi erilaisia liberaali -väännöksiä, vaihtoehtojen joukossa on esimerkiksi "Suomen Liberaalit". Hyviä nimiehdotuksia otetaan vastaan.

Vaikka nimi muuttuisikin, kyse ei ole mistään takinkäännöstä, sillä puolueen aate, tavoitteet ja yleisohjelma pysyvät samoina - ainoastaan nimi vaihtuu. Suomessa toimivat puolueet ovat tehneet nimenvaihdoksia ennenkin. Keskusta ei ole enää Maalaisliitto, vaikka sitä sillä nimellä edelleen tietyissä piireissä kutsutaan.

Tulemme järjestämään kevään mittaan kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa voi tutustua puolueen toimintaan. Esitän vielä kerran itseni ja Viskipuolueen hallituksen puolesta suuren kiitoksen kaikille kannattajakortin allekirjoittaneille ja korttikeräykseen osallistuneille.

 

P.S.
Käytännön vinkkejä korttikeräystä suunnitteleville:
1. Älkää luottako siihen että kortteja tulee postissa. Ne on kerättävä käsin.

2. Kerätkää siellä missä ihmisiä liikkuu. Jos tapahtumia ei lasketa, Helsingin keskusta on ainoa vaihtoehto.

3. Kerätkää riittävän suuri tiimi hoitamaan korttikeräystä. Jos 100 ihmistä keräisi, jokaisen tarvitsisi kerätä vain 50 korttia.

4. Keräyspisteen on tehtävä kortin allekirjoittaminen helpoksi. Tämä tarkoittaa kunnollista pöytää, kirjoitusalustoja ja kyniä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jo siinä vaiheessa, kun "viskipuolue" nimenä rekisteröitiin silloisen "viskikohun" seurauksena, ehdotin tässä blogistanissa, että jos se aiotaan viedä puoluerekisteriin, niin on syytä muuttaa puolueeen nimeä.

Juuri silloin "viskikohu" oli suurimmillaan eikä moni ymmärtänyt, että kyse oli hetkellisestä kohusta, jota kukaan ei enää kotvan päästä muista. Puolueeen nimi jää kuitenkin elämään ja se saatetaan tulkita tyystin väärin.

En tiedä onko oma silloinen kannanottoni vaikuttanut tämänhetkiseen päätökseen viedä puolueen nimimuutos äänestykseen vai ovatko puolueen nokkamiehet ajan saatossa itsekin sisäistäneeet saman asian, jonka jo silloin toin julki, mutta hyvä kuitenkin, että nimi muutetaan. Nuo erilaiset "liberaaliväännökset", joihin hiukan halveksuvaan sävyyn tässä blogimerkinnässä viitataan, olisivat erittäin varteenotettavia vaihtoehtoja.

Käyttäjän tiaintu kuva
Tuomas Tiainen

Korttikeräystä ovat yrittäneet (samantapaisella ideologialla) Edistyspuolue ja Liberaalipuolue, ja ne ovat aina jääneet muutama tuhat korttia vajaaksi tuosta vaaditusta viidestä tuhannesta.

En väitä, että Viskipuolueen onnistuminen johtuu pelkästään nimestä, mutta provosoiva nimi on ollut erinomainen markkinointikikka.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, onneksi olkoon, mutta pitäkää mielessä mitä toin julki. Seuraavissa vaaleissa liberaalipuolue voi saada merkittävässä määrin ääniä, mutta ei viskipuolue.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Ilmainen viski korttikeräyskojuissa varmasti auttoi ;)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Onnittelut, tälle ajatusmaailmalle on mitä ilmeisimmin tilausta. Ja kaikessa rehellisyydessä on sanottava, ettei aivan turhaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Yrittämisen vapauden vaatiminen on eturyhmäpolitiikkaa..mutta tosiaan. Hieno juttu tuo puolueeksi rekisteröityminen!

Käyttäjän tiaintu kuva
Tuomas Tiainen

Perustuslaissakin todetaan: "Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla." Mielestäni perusoikeuksien, kuten elinkeinonvapauden, toteutumisen vaatiminen ei ole eturyhmäpolitiikkaa.

Kutsuisin eturyhmäpolitiikaksi ennemminkin niitä keinoja, joilla nykyään eri alojen toimijat yrittävät rajoittaa kilpailua. Apteekkien ja taksien määräsääntely, erilaiset perusteettomat yritystuet ovat hyviä esimerkkejä.

Kilpailun rajoittamisesta hyvä esimerkki on, että ELY-keskus on perustellut nakkikioskin lopettamista sillä, että lähellä on jo nakkikioskeja. (http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainu...)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

60-70 -lukujen LKP eli liberaalinen kansanpuolue oli täysin hampaaton keskustan ja Kekkosen "takiaisklikki". Sillä ei ollut omaa annettavaa juuri mihinkään, mutta se saatettiin täytteeksi ottaa hallitukseen, koska sai yleensä noin kahdeksan kansanedustajaa.

Uusi LKP voisi ottaa radikaalin liberaalin linjan, koska sellaiselle linjalle on tilausta ja tilaa poliittisessa kentässä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset